Σάββατο 9 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια στον Πειραιά

Ανακοίνωση της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ

Επεισόδια σημειώθηκαν χτες το απόγευμα στον Πειραιά, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν κατά μελών αντιφασιστικών οργανώσεων. Τα επεισόδια έγιναν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, μεταξύ χρυσαυγιτών και λεγόμενων αντιεξουσιαστών. Υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Οι χρυσαυγίτες έκαναν συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ απέναντι στην πλατεία Κοραή ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση αντιφασιστικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας κρανοφόρος βγήκε από ομάδα χρυσαυγιτών όπου πρωτοστατούσε - όπως φαίνεται σε βίντεο - ο υπόδικος Γιάννης Λαγός, και με σιδερολοστό επιτέθηκε ανεπιτυχώς σε εργαζόμενους τηλεοπτικού συνεργείου που κάλυπταν τις συγκεντρώσεις. Παρά την παρέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ, ο δράστης δε συνελήφθη.

Τη φιέστα που έστησε η Χρυσή Αυγή χτες στον Πειραιά καταγγέλλει η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ, καλώντας με ανακοίνωσή της το λαό της περιοχής να απορρίψει τα νέα κηρύγματα μίσους των φασιστοειδών.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι σε αυτές τις γειτονιές «οι εργαζόμενοι, οι λαϊκοί άνθρωποι, η νεολαία δεν έχουμε αντίπαλο ανθρώπους κυνηγημένους από τις συνέπειες των πολέμων και των ένοπλων συγκρούσεων που έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (...) Ξέρουμε ότι το ψωμί από το τραπέζι δε μας το έχει πάρει ούτε ο Σύρος ούτε ο Αφγανός ούτε ο Ιρακινός πρόσφυγας. Το ψωμί από το τραπέζι μάς το παίρνει η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, μαντρόσκυλα των οποίων είναι η Χρυσή Αυγή. Την ανεργία, τη φτώχεια, το ξήλωμα των δικαιωμάτων, τα γεννά η πολιτική του κεφαλαίου. Η ίδια πολιτική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά. Δεν πρόκειται η εργατική τάξη και ο λαός να τα βάλουμε με τους κυνηγημένους. Θα τα βάλουμε με τους πραγματικούς θύτες που τσακίζουν τις ζωές μας, θα τα βάλουμε με το κεφάλαιο και την πολιτική του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ