Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Πρώτη ... ευκαιρία για Παναθηναϊκό

Την πρώτη ευκαιρία να αλλάξει τα εις βάρος του δεδομένα, όσον αφορά στο πλεονέκτημα έδρας έχει σήμερα ο Παναθηναϊκός στη Βιτόρια της Βασκονίας με αντίπαλο την Λαμποράλ (21.45 Νovasports 2) στον πρώτο αγώνα για τη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκα. Υπενθυμίζεται ότι η πρόκριση στο φάιναλ φορ κρίνεται στις 3 νίκες και εξ αρχής η ισπανική ομάδα είναι αυτή που έχει το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού. Τα δυο πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα της Λαμποράλ (σήμερα και την Παρασκευή) ενώ το 3ο στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (19 Απρίλη).

Για τον Παναθηναϊκό, ο στόχος είναι να φύγει από την Ισπανία, έχοντας τουλάχιστον τη μία νίκη στις βαλίτσες του που θα αλλάζει τις αρχικές ισορροπίες καθώς θα τον φέρνει να έχει τον πρώτο λόγο αυτός στους αγώνες του ΟΑΚΑ. Βέβαια, ενόψει των δύο δοκιμασιών στο «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» η αποστολή των πρασίνων έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αφού η Λαμποράλ στο... σπίτι της μετράει μόλις μία ήττα στην Ευρωλίγκα (από τον Ολυμπιακό για την Α' φάση) και δύο στο ισπανικό πρωτάθλημα (από Γκραν Κανάρια, Μάλαγα).

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα να μπαίνει στα προημιτελικά με τη ...φόρα από την αξιόλογη πορεία στο δεύτερο μισό του ΤΟΠ 16 (5 νίκες 2 ήττες), αλλά την τριάδα των νεοαποκτηθέντων Γουίλιαμς, Χάιντς, Χάντερ πλήρως προσαρμοσμένους (ιδιαίτερα ο πρώτος) στην ομάδα. Στοιχεία που σε συνδυασμό με την εμπειρία των «πρασίνων» τούς προσθέτουν εφόδια στην προσπάθεια για ανατροπή. Τα περισσότερα αγωνιστικά πλάνα του Σάσα Τζόρτζεβιτς για σήμερα εστίασαν στην αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού» και στο... μπλοκάρισμα του βασικού όπλου της Λαμποράλ φέτος Γιάννη Μπορούση. Η ειδική αποστολή για αυτό πέφτει στον Ραντούλιτσα, ενώ κομβική αναμένεται και η μονομαχία των Γουίλιαμς - Χάγκα.

  • Στο άλλον αγώνα της ημέρας, η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα (20.00 Νovasports 7).
Αγχωτικό... προβάδισμα για ΤΣΣΚΑ, Φενέρ

Συναντώντας αρκετές δυσκολίες από τους αντιπάλους τους ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενεμπαχτσέ επικράτησαν χτες στις έδρες τους των Ερυθρού Αστέρα με 84-74 και της Ρεάλ Μαδρίτης με 75-79, αντίστοιχα. Ετσι, έκαναν το 1-0 στις νίκες και απέκτησαν το προβάδισμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Τα δεύτερα παιχνίδια θα γίνουν στις ίδιες έδρες αύριο, Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ