Σάββατο 16 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παγίδες θανάτου στη ναυπηγοεπισκευή

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Εμπορικής Ναυτιλίας διατυπώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σημειώνοντας ότι με δική τους ευθύνη «εκτελούνται εκτεταμένες ναυπηγοεπισκευαστικές και με χρήση φλόγας εργασίες σε λιμάνια, όπως τα Ηγουμενίτσας, Χίου, Λέρου, Ζακύνθου κ.α., αλλά και σε ράδες, χωρίς να είναι χαρακτηρισμένες επισκευαστικές ζώνες, χωρίς να εκδίδονται σχετικές άδειες, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ανασφάλιστους εργαζόμενους».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, «σε επισκευαζόμενο πλοίο στο λιμάνι της Χίου, χωρίς άδεια εργασιών, ανασφάλιστος εργαζόμενος έπεσε από ύψος 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά». Επίσης, «στα Ναυπηγεία "Σπανοπούλου" (...) εργαζόμενος πιθανόν και αυτός ανασφάλιστος υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, κατά κανόνα, δεν δηλώνει, όπως οφείλει, τα ατυχήματα στις αρμόδιες αρχές και πάντα διαπιστώνονται μετά από καταγγελίες συναδέλφων στο Συνδικάτο μας. Οπως και το παραπάνω ατύχημα διαπιστώθηκε από το Λιμεναρχείο, μετά από δική μας καταγγελία».

Επιπλέον, συνεχίζει το Συνδικάτο, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας φέρουν σοβαρότατες ευθύνες, καθώς, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, «απαξιώνει τη διαδικασία των ελέγχων από τις Μεικτές Επιτροπές για την Υγιεινή και Ασφάλεια με διάφορα προσχήματα, ώστε να μην πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες». Τέλος, καλεί «για ακόμα μια φορά όλες τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πριν να είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε νέα θύματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ