Σάββατο 16 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Φινάλε σε... ρευστό τοπίο

Σε δύο μέτωπα στρέφεται το ενδιαφέρον στο αυριανό φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League με τη διεξαγωγή της 30ής αγωνιστικής. Το πλέον σημαντικό ζήτημα αφορά την κατάληψη της 6ης θέσης στη βαθμολογία που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στα πλέι οφ.

Μαθηματικά, οι θέσεις της πρώτης πεντάδας που οδηγούν στην ειδική διαδικασία έχουν κλείσει μετά και τη μερική δικαίωση του ΠΑΟΚ στην έφεση που είχε υποβάλει και την επιστροφή των 3 από τους 5 βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί για τα επεισόδια στην Τούμπα (στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό). Ωστόσο, η αδυναμία του Πανιωνίου σε πρώτο βαθμό να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής (κάτι που δεν επιτρέπει την έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση) κρατάει το σκηνικό ρευστό. Σε περίπτωση που οι «κυανέρυθροι» δεν τα καταφέρουν ούτε στο β' βαθμό (έχουν καταθέσει ένσταση) τότε η 6η θέση οδηγεί (με την προϋπόθεση ότι έχει αδειοδοτηθεί ο κάτοχός της) στα πλέι οφ. Ενόψει του αυριανού φινάλε οι ισορροπίες είναι λεπτές για τη μάχη της συγκεκριμένης θέσης αφού μαθηματικά υπάρχουν τέσσερις μνηστήρες, οι ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος. Στην περίπτωση του Ατρομήτου πάντως πολλά θα εξαρτηθούν από την τύχη της έφεσης που έχει ασκήσει για την αφαίρεση 3 βαθμών (για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ) αφού αν δεν του επιστραφούν χάνει σημαντικό έδαφος.

Κατά τ' άλλα μαθηματικά ανοιχτή για τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό παραμένει και η 2η θέση του πρωταθλήματος, με ό,τι βαθμολογικό πλεονέκτημα συνεπάγεται (θα εξαρτηθεί από τις τελικές διαφορές) στα πλέι οφ. Ωστόσο και εδώ τα πάντα θα εξαρτηθούν από την έφεση της ΑΕΚ για την ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών. Σε περίπτωση δικαίωσής της είναι οριστικά 2η (ό,τι και να γίνει αύριο).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (ώρα έναρξης 19.00): Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννενα (Novasports EXTRA 2), Πανιώνιος - Ατρόμητος (Novasports 24), Πλατανιάς - ΠΑΟΚ (Novasports 6), Αστέρας Τρίπολης - Βέροια (NS EXTRA 1), Ηρακλής - Παναιτωλικός (Novasports 7), Ολυμπιακός - Καλλονή (Novasports 2), Παναθηναϊκός - Πανθρακικός (Novasports 4), Λεβαδειακός - ΑΕΚ (Novasports 3).

  • H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 82, ΑΕΚ 54, Παναθηναϊκός 52, ΠΑΟΚ 44, Πανιώνιος 44, ΠΑΣ Γιάννινα 39, Πλατανιάς 38, Αστέρας Τρίπολης 38, Ατρόμητος 36, Παναιτωλικός 34, Λεβαδειακός 34, Ηρακλής 34, Ξάνθη 33, Βέροια 27, Πανθρακικός 17, Καλλονή 16.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ