Τρίτη 19 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτιά στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αρτας

Το ψηφοδέλτιο «Ενωμένο Συνδικάτο», που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, ενισχύθηκε σημαντικά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αρτας, κατακτώντας ξανά την πλειοψηφία στη διοίκηση, με αύξηση σε ψήφους, έδρες στο ΔΣ και αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες οικοδόμων από τα μεγάλα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού, ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αρτας και του Εργατικού Κέντρου Αρτας, μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων και τα Συνδικάτα Ιωαννίνων και Αγρινίου. Εργαζόμενοι από τα εργοτάξια στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο «Ενωμένο Συνδικάτο» και είχαν συμβολή στο θετικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών είναι τα εξής: Ψήφισαν 293 (264 στις προηγούμενες εκλογές), άκυρα 3, έγκυρα 290. Η παράταξη «Ενωμένο Συνδικάτο» πήρε 255 ψήφους (από 205 το 2013), 8 έδρες (από 7) και εξέλεξε 13 αντιπροσώπους για το ΕΚ Αρτας (από 10) και 3 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Οικοδόμων (από 3).

Η «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» (στηρίχτηκε από ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήρε 35 ψήφους (από 55 το 2013), μια έδρα (από δύο), δύο αντιπροσώπους για το ΕΚ Αρτας (από τρεις), κανέναν αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία Οικοδόμων (όπως και το 2013).

Οπως καταγγέλλει η παράταξη «Ενωμένο Συνδικάτο», η στάση του ψηφοδελτίου «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» ήταν απαράδεκτη καθ' όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών, καθώς προσπάθησε να βάλει εμπόδια στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και τη μαζικοποίηση του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ