Κυριακή 29 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να γίνει έλεγχος για τις ανεμογεννήτριες

θα ήθελα μέσα από την εφημερίδα σας να καταγγείλω και να διαμαρτυρηθώ έντονα για την αδιαφορία των υπευθύνων να ελέγξουν και να μας πληροφορήσουν για τη νομιμότητα της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών τόσο κοντά στον οικισμό Χειροδύναμου, σχετικά με καταγγελία που κάναμε οι κάτοικοι της περιοχής από τις 20.3.2001.

Μετά από διαμαρτυρία σε διάφορους φορείς, στο Δήμο Μαρμαρίου και την Πολεοδομία, ενώ η τελευταία μας ενημέρωσε ότι θα οριστεί συνεργείο να κάνει έλεγχο, σε συνεργασία με τη Νομαρχία, έκτοτε ουδέποτε μας ενημέρωσαν για το τι έγινε. Αντίθετα, μετά την επιστολή διαμαρτυρίας, εντάθηκαν οι εργασίες και, σχεδόν, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, χωρίς να γίνει έλεγχος... Τώρα έχω απευθυνθεί στη Νομαρχία, ζητώντας ενημέρωση για την καθυστέρηση του ελέγχου.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς ολόκληρες περιοχές και χωριά περικυκλώνονται από ανεμογεννήτριες, κάνοντας, εκτός των άλλων επιπτώσεων, κόλαση έως αδύνατη τη διαμονή των κατοίκων στα σπίτια τους, λόγω του θορύβου. Παρακαλώ κάθε αρμόδιο να ενδιαφερθεί, ειδικά και συνολικά, για το χωροταξικό σχεδιασμό των αιολικών πάρκων μακριά από κατοικημένες περιοχές και για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων από όσους επιδιώκουν τον εύκολο πλουτισμό, τοποθετώντας ανεμογεννήτριες κοντά στα χωριά για να έχουν ελάχιστο κόστος.


ΛΑΖΟΣ ΝΙΚ.
Μηχ. Α/φών, Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ