Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την παρεμπόδιση περιοδείας του ΚΚΕ σε σχολεία

Την προκλητική στάση του υπουργείου Παιδείας να απαγορεύσει την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή σε Λύκεια και ΕΠΑΛ της Καβάλας, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κόμματος.

Η περιοδεία ήταν προγραμματισμένη για χτες, στο πλαίσιο της ολοήμερης επίσκεψης του Γιάννη Δελή στην Καβάλα και σκοπό είχε να έρθει σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς στο διάλειμμά τους, να συζητήσει μαζί τους γύρω από τα προβλήματα της εκπαίδευσης, να προβληθούν οι θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ.

Για το λόγο αυτό, η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ έγκαιρα (Δευτέρα 18/4) απέστειλε στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας το σχετικό αίτημα, γραπτώς όπως της ζητήθηκε, αίτημα που την ίδια μέρα διαβιβάστηκε στο υπουργείο.

Επειτα από συνειδητή και σκόπιμη κωλυσιεργία για δυο μέρες και μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις του Κόμματος και του ίδιου του βουλευτή προσωπικά στις υπηρεσίες του υπουργείου, χτες το πρωί το υπουργείο ενημέρωσε, μέσω της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι επιτρέπεται η είσοδος στα σχολεία... αλλά μετά το τέλος των μαθημάτων, δηλαδή στο σχόλασμα.

Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, σχολιάζει ότι η κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να εμποδίσει τις «ενοχλητικές φωνές» και κυρίως τη φωνή του ΚΚΕ που με συνέπεια και σταθερότητα αποκαλύπτει τις πραγματικές στοχεύσεις της, το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της, και τονίζει: «Πρόκειται για πρωτοφανή αντιδημοκρατική κατρακύλα, μνημείο αυταρχισμού που θα ζήλευαν και τα χειρότερα εργασιακά γκέτο! Η στάση της κυβέρνησης καταδεικνύει, εκτός των άλλων, και το τι εκπαίδευση οραματίζεται και σχεδιάζει: σχολεία ορθάνοιχτα σε επιχειρήσεις, χορηγούς, ΜΚΟ, σε όσους λανσάρουν και προωθούν το "σχολείο της αγοράς" και της επιχειρηματικής λειτουργίας και την ίδια ώρα ερμητικά κλειστά στις δυνάμεις που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα, που αντιστρατεύονται την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με όλους τους τρόπους να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα δεν το θέτουμε σε "διαπραγμάτευση", όσο κι αν το υπουργείο Παιδείας επιμένει να υιοθετεί το ρόλο του "χωροφύλακα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ