Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ
Τίτλος μέσω... Λονδίνου για Λέστερ

Η αυτοχειρία της Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι με αντίπαλο την Τσέλσι, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 (αν και προηγήθηκε 2-0), έστεψε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας την εντυπωσιακή φέτος Λέστερ. Οι «αλεπούδες», που προηγουμένως είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πανηγύρισαν τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε αφού έφθασαν τους 77 βαθμούς έναντι 70 της Τότεναμ, που κόντρα στην Τσέλσι έχασε και τις τελευταίες ελπίδες για να κάνει την ανατροπή στην κούρσα του τίτλου. Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος της Λέστερ στα 132 χρόνια της ιστορίας της, ενώ η κατάκτηση του τίτλου θεωρείται από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Και αυτό γιατί από την αρχή της φετινής σεζόν η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι θεωρούνταν ανάμεσα σε αυτές που θα δώσουν τη μάχη για παραμονή στην κατηγορία. Πλέον, στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον τίτλο να έχει κριθεί, το ενδιαφέρον στις δύο αγωνιστικές που απομένουν στρέφεται στη μάχη για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η οποία παίζεται ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ κυρίως καθώς και στην αντίστοιχη για παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής: Εβερτον - Μπόρνμουθ 2-1, Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 1-0, Στόουκ - Σάντερλαντ 1-1, Γουότφορντ - Αστον Βίλα 3-2, Γουέστ Μπρομ - Γουέστ Χαμ 0-3, Αρσεναλ - Νόριτς 1-0, Σουόνσι - Λίβερπουλ 3-1, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-1, Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 4-2, Τσέλσι - Τότεναμ 2-2.

Η βαθμολογία: Λέστερ 77, Τότεναμ 70, Αρσεναλ 67, Μάντσεστερ Σίτι 64, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (35 αγ.) 60, Γουέστ Χαμ (35 αγ.) 59, Σαουθάμπτον 57, Λίβερπουλ (35 αγ.) 55 κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ