Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης θα βρεθούν ξανά σήμερα οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης»
Στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης θα βρεθούν ξανά σήμερα οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης»
Με τετράωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες συνεχίζουν και σήμερα τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στα σούπερ Μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κατάστημα στην οδό Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Επίσης, από αύριο Παρασκευή προχωράνε σε επίσχεση εργασίας, ενώ την ίδια μέρα προετοιμάζουν μαζική παρουσία στην Αθήνα, για την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Στη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες, οι εργαζόμενοι καθόρισαν το πρόγραμμα δράσης και επιβεβαίωσαν το πλαίσιο αιτημάτων, που είναι: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται (Γενάρης, Φλεβάρης, Μάρτης, Απρίλης, δώρο Πάσχα). Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Στο μεταξύ, τις πληροφορίες που θέλουν την εργοδοσία στα σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» να σχεδιάζει μειώσεις μισθών, αναδεικνύει σε ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση, αλλά να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από το κλαδικό τους σωματείο.

«Σύνηθες επιχείρημα των εργοδοτών, πριν τη λήψη σχετικών αποφάσεων, είναι η μείωση των κερδών των επιχειρήσεων. Στην πράξη, με αυτό το επιχείρημα η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους να μειώσουν κι άλλο το υστέρημά τους, για να μην μειώσουν ή ακόμα και να αυξήσουν οι ίδιοι το περίσσευμα, δηλαδή τα κέρδη τους!», σημειώνει το σωματείο.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι ανάλογες μεθοδεύσεις υπήρξαν σε βάρος και άλλων εργαζομένων του νησιού, όπως αυτών στα σούπερ μάρκετ «Sconto» και στα καταστήματα «Public».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ