Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Τιμούν τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944

Τετραήμερο εκδηλώσεων συνδιοργανώνουν οι δύο δημοτικές αρχές

Εκδηλώσεις μνήμης για τους 200 κομμουνιστές ήρωες, που μεταφέρθηκαν από τους ναζί από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και εκτελέστηκαν εκεί την Πρωτομαγιά του 1944, διοργανώνει ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν τέσσερις μέρες, περιλαμβάνει κάλεσμα των δύο δήμων για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 8 Μάη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Παρασκευή 6 Μάη

-- Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με ομιλία από τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο, και χαιρετισμό από τον δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία.

Σάββατο 7 Μάη
  • Στο Χαϊδάρι:

-- Στις 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο «Μπλοκ 15», με καταθέσεις στεφάνων, ομιλία από τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο, χαιρετισμό από το Παράρτημα Χαϊδαρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, απαγγελίες και «προσκλητήριο νεκρών».

-- Στις 6 μ.μ., θα ξεκινήσει συμβολική λαμπαδηδρομία, που θα ακολουθήσει τη διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών την Πρωτομαγιά του 1944, με εκκίνηση από το «Μπλοκ 15» του στρατοπέδου Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (δηλώσεις συμμετοχής, άνω των 14 ετών, στα τηλ. 213.2047.236 & 213.2047.254).

  • Στην Καισαριανή:

-- Στις 10 π.μ., στο Παλιό Δημαρχείο (Πνευματικό Κέντρο), θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση και πικετοφορία, που μέσω των οδών Εθν. Αντίστασης, Πανιωνίου και Ηρώων Σκοπευτηρίου θα καταλήξει στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς».

-- Στις 11 π.μ., στο χώρο του μνημείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, που περιλαμβάνει καταθέσεις στεφάνων, ομιλία από τον δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, χαιρετισμό από το Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και «προσκλητήριο νεκρών».

-- Στις 6.30 μ.μ., μέσα στο Σκοπευτήριο θα διεξαχθεί Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου προς τιμήν του εκτελεσμένου κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη.

-- Στις 9 μ.μ., στην είσοδο του Σκοπευτηρίου θα γίνει η υποδοχή των λαμπαδηδρόμων, που ξεκίνησαν από το Χαϊδάρι. Μέσα στο Σκοπευτήριο θα ανάψει ο βωμός στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς».

Δευτέρα 9 Μάη

-- Στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής και θα γίνει η πρώτη επίσημη ξενάγηση στο χώρο.

-- Στις 9 μ.μ., στο χώρο του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17».

Σημειώνεται ότι ο ιστορικός χώρος του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς», στην Καισαριανή, θα παραμείνει ανοιχτός όλο το τετραήμερο του γιορτασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ