Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αγιοι» των λαϊκών αγώνων

Η οδός Μπακατσέλου, μπροστά στην είσοδο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής» στη Θεσσαλονίκη, άλλαξε όψη τη Δευτέρα το βράδυ. Εκλεισε το πεζοδρόμιο, έκλεισε ολόκληρος ο δρόμος από καρέκλες, τραπέζια και ένα μεγάλο πλήθος φίλων του καλού βιβλίου, που με θέρμη ψυχής προσήλθε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του γνωστού ηθοποιού και συγγραφέα Βασίλη Κολοβού «Οι αγίες των ημερών τους» (εκδόσεις Καστανιώτη).

Στη σύντομη εισηγητική του ομιλία ο υπεύθυνος της «ΣΕ» στη Θεσσαλονίκη Α. Χατζηκώστας επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια «ο Βασίλης Κολοβός με τη δράση και τη συνολική του καλλιτεχνική προσφορά (σαν ηθοποιός και συγγραφέας) κινείται στην ίδια ρότα με αυτήν της "ΣΕ". Είμαστε και οι δυο στρατευμένοι στην υπόθεση του λαού για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, να αλλάξει η σάπια καπιταλιστική κοινωνία... Ακολουθούμε δρόμο μακρύ και δύσκολο, όπως οι ήρωες του βιβλίου του συγγραφέα, δρόμος που τελικά θα δικαιωθεί».

Ο συγγραφέας απλά και πειστικά μίλησε κατευθείαν στις καρδιές του ακροατηρίουQ «Εχω επιλέξει το τι θέλω να γράφω, έχω στρατευτεί και έχω ταχθεί με την άποψη του ανθρώπου και θεωρώ ότι αυτό το βιβλίο αποτελεί χρήσιμο όπλο στις σημερινές μέρες, όπου το δίλημμα ξαναγυρίζει αν θα στρατευτούμε στην πλευρά του ανθρώπου ή στην πλευρά του κτήνους της νέας τάξης πραγμάτων. Συνειδητά και με απόλυτη πίστη και καθαρότητα, έχω ταχθεί με το μέρος των ανθρώπων...», είπε.

Οι ηθοποιοί Λευτέρης Λουκάδης, Τάκης Παπαματθαίου, Χάρης Αρώνης και Μάρθα Παπαδοπούλου επέλεξαν και διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, με εκφραστικότητα, που ανέδειξε τον γλαφυρό και μεστό λόγο του συγγραφέα, που συγκίνησε τους παρισταμένους.

Μέσα από τις σελίδες των «Αγίων» του Βασίλη Κολοβού, προβάλλουν οι άγιοι και οι αγίες του λαού και η πάλη τους για το ξεπέρασμα της βαρβαρότητας και το πέρασμα στην κοινωνία και τον πολιτισμό του ανθρώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ