Παρασκευή 6 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Γυναίκες της προσφυγιάς», από μαθητές

Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση «Γυναίκες της προσφυγιάς», που βασίζεται στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, την Τρίτη 10 Μάη (ώρα 20.00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Σχολικού Συγκροτήματος Γκράβας, Αθήνα και την Πέμπτη 12 Μάη (ώρα 20.00), στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Σήμερα, που το δράμα των ξεριζωμένων από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο προσφύγων έχει αποκτήσει διαστάσεις απόλυτης καταστροφής που τη βιώνουμε καθημερινά και στον τόπο μας, η θεατρική ομάδα αποφάσισε να μιλήσει γι' αυτήν την καταστροφή που συντελείται διαχρονικά, για την αγριότητα και τον παραλογισμό του πολέμου και για όσα υφίστανται τα πιο αθώα θύματα αυτού: Οι γυναίκες και τα παιδιά. Η παράσταση αποτελεί μια συνομιλία ανάμεσα στο τότε (Τροία), στο μετέπειτα (Μικρασιατική Καταστροφή) και στο σήμερα (πρόσφυγες της Συρίας) μέσα από ένα κλασικό και διαχρονικό κείμενο της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας, της δεινής θέσης των θυμάτων πολέμου, των αιχμαλώτων και των προσφύγων.

Σκηνοθεσία: Αναστασία Σανίκα, Αννα Ρωμάνου. Παίζουν οι μαθητές: Νικολέτα Λυκάκη, Κωνσταντίνα Μπουρνιά, Εύα Μακότση, Μυρτώ Κάτσιου. Χορός: Κορυφαία: Λουίζα Γκιολάι, Μέλη: Αντωνία Κοντοπούλου, Χριστίνα Μαρούλη, Αλόνα Γιουντίνα, Ειρήνη Ζώτο, Νικολέτα Λυκάκη, Εύα Μακότση. Στρατιώτες: Βασίλης Λυμπερόπουλος, Μάριος Ντάνο, Αλέξανδρος Μπουραντάς, Ευθύμιος Παπαθανασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ