Τετάρτη 11 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Πρεμιέρα σε Ν. Σμύρνη και Τούμπα

Στη Νέα Σμύρνη με την αθηναϊκή μονομαχία μεταξύ Πανιωνίου και Παναθηναϊκού (18.15, Novasports 2) και στην Τούμπα με το ντέρμπι των «Δικεφάλων» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (20.30, Νovasports 1) ανοίγει σήμερα η αυλαία των πλέι οφ στο πρωτάθλημα της Super League. Η διαδικασία θα καθορίσει τη δεύτερη ομάδα (μετά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό) που θα μετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και τη σειρά των εισιτηρίων για το Europa League. Σημειώνεται πως μετά την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου (όποτε και εάν τελικά θα διεξαχθεί αυτός) πλέον από τη διαδικασία των πλέι οφ και η 5η ομάδα εξασφαλίζει ευρωπαϊκή συμμετοχή. Βάσει των θέσεων που κατέλαβαν στην κανονική διάρκεια «πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» ξεκινούν τη διαδικασία έχοντας από 2 β., ενώ «ασπρόμαυροι» και «κυανέρυθροι» μπαίνουν χωρίς βαθμό.

  • Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η προσφυγή της ΑΕΚ στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για την ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών που της επιβλήθηκε για τα επεισόδια των οπαδών της στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε απορριφθεί η έφεση της Ενωσης.
  • Τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με τον τελικό Κυπέλλου έχουν αντίκτυπο και στα πλέι οφ αφού η νέα ημερομηνία που όρισε η ΕΠΟ για τη διεξαγωγή του αγώνα (15 Μάη) συμπίπτει με τη 2η αγωνιστική της διαδικασίας. Για το θέμα ο πρόεδρος της Super League έχει καλέσει για αύριο σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ προκειμένου να αναζητηθεί λύση.
Στη... σκιά της απραξίας

Η αγωνιστική απραξία για τουλάχιστον τρεις βδομάδες και για τους τέσσερις αντιπάλους των πλέι οφ σκιαγραφεί τη σημερινή πρεμιέρα της διαδικασίας, όπου τα ερωτήματα εστιάζονται στο ποιος θα παρουσιαστεί πιο έτοιμος.

Στη Νέα Σμύρνη η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Πανιώνιος θέλει να ξεκινήσει επιτυχημένα την πρώτη του συμμετοχή σε πλέι οφ, κάτι που εάν συμβεί θα του δώσει άλλη ώθηση για τη συνέχεια. Χωρίς προβλήματα, πλην του Τζανδάρη, που χειρουργήθηκε, ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για σήμερα. Στην άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχοντας την προίκα των 2 β. επιδιώκει να τους αυξήσει ώστε να πάρει εξ αρχής κεφάλι στο κυνήγι της 1ης θέσης στη διαδικασία που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος των «πρασίνων», να μην επηρεαστούν από τις πολλές απουσίες καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Πράνιτς, Τελάντερ, Πέτριτς, Κλωναρίδης, ενώ αίσθηση προκάλεσε και το κόψιμο από τον Στραματσιόνι των Σάντσεθ και Εσιέν.

Στο ντέρμπι της άδειας από κόσμο (εξαιτίας τιμωρίας των γηπεδούχων) Τούμπας, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται με στόχο την απόκτηση του βαθμολογικού και ψυχολογικού πλεονεκτήματος. Οι γηπεδούχοι στα πλέι οφ ψάχνουν την εξιλέωση για τη μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα, με τον τεχνικό τους, Βλάνταν Ιβιτς, να υπόσχεται μια διαφορετική εικόνα της ομάδας. Απόντες για τους γηπεδούχους σήμερα θα είναι οι Μπερμπάτοφ, Λέοβατς, που παραμένουν τραυματίες. Το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να διατηρηθεί στα ψηλά της βαθμολογίας ψάχνει και η ΑΕΚ, με τον Στέλιο Μανωλά να μην έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Πέτρο Μάνταλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ