Πέμπτη 12 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Κηδεύτηκε χτες, στα νεκροταφεία της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ. Γεννήθηκε το 1930 στην Κοζάνη, με καταγωγή από το Λιβάδι Ολύμπου (Ελασσόνας). Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Κοζάνη και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στη Θεσσαλονίκη.

Δούλεψε ως οικονομολόγος αρκετά χρόνια και το 1967 με την επιβολή της αμερικανοκίνητης, φασιστικής δικτατορίας των συνταγματαρχών συνελήφθη από τους πρώτους. Ακολούθησε το δρόμο των συνεπών αγωνιστών και χιλιάδων και χιλιάδων κομμουνιστών. Λέρος και μετά Σαμοθράκη, όπου και «απολύθηκε» από τους τελευταίους το 1973. Στη μεταπολίτευση οργανώθηκε στην ΚΟΒ Χαριλάου, της οποίας υπήρξε μέλος έως το θάνατό του, έχοντας καθήκοντα κατά διαστήματα και στο Γραφείο της ΚΟΒ.

Στάθηκε αταλάντευτα με το Κόμμα την περίοδο των ανατροπών, έχοντας βαθιά πίστη στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στην επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού.

Οι σύντροφοί του θα τον θυμούνται πάντα και θα τιμήσουν τη μνήμη του με τους αγώνες και τη δουλειά τους, ώστε να βρει δικαίωση η υπόθεση στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ