Πέμπτη 12 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση υγειονομικών σήμερα

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Από παλιότερη κινητοποίηση των υγειονομικών
Από παλιότερη κινητοποίηση των υγειονομικών
Σε 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση στις 8 το πρωί στο υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Παγκόσμια Μέρα του Νοσηλευτή βρίσκει όλους τους νοσηλευτές, όλους τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία, τα ιδρύματα Πρόνοιας, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας σακατεμένους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, με απλήρωτα δεδουλευμένα, με εργασιακές σχέσεις σύγχρονης σκλαβιάς. Χιλιάδες είναι οι άνεργοι συνάδελφοι χωρίς ταμείο ανεργίας, με μισθούς πείνας στα "πεντάμηνα" προγράμματα και μέσα στις υγειονομικές μονάδες οι μόνιμοι να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες. Αντιμέτωποι με ελλείψεις τραγικές σε προσωπικό - φάρμακα - υγειονομικό υλικό - εξειδικευμένα μηχανήματα. Με τις επαγγελματικές ασθένειες και τα ατυχήματα να πολλαπλασιάζονται, όσο εντατικοποιείται η εργασία και απουσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας».

«Δεν εγκρίνουμε τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που σακατεύουν τη ζωή μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την ανατροπή τους», «δεν αποδεχόμαστε τις απώλειες που είχαμε ιδιαίτερα τα 6 χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης», συμπληρώνει και καλεί σε πάλη για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Ενταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.
  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας.
  • Δημόσια καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό! Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ