Τρίτη 17 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Να δείξουν οι φοιτητές τη δύναμή τους με ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ

Ανοίγουν αύριο σε όλη τη χώρα οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων για την εκλογή των νέων τους Διοικητικών Συμβουλίων. Στο φόντο της αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό και ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τη νέα φοροεπιδρομή για το λαϊκό εισόδημα τις επόμενες μέρες, αλλά και στο φόντο της ασφυξίας των ιδρυμάτων από τις περικοπές της χρηματοδότησης και το σπρώξιμο στην επιχειρηματική λειτουργία, οι χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που θα προσέλθουν αύριο στις κάλπες, καλούνται να στείλουν ένα μήνυμα που αφορά τις σπουδές και τη ζωή τους, μήνυμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στις σπουδές και τη ζωή, κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Τέτοιο μήνυμα μπορεί να σταλεί μόνο με την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ, όπως λέει και το κάλεσμα στήριξής της. Μήνυμα δηλαδή ότι οι φοιτητές:

  • «Δεν δέχονται να αδειάζουν οι τσέπες των γονιών μας με το Φορολογικό και την ίδια ώρα κυβέρνηση - ΕΕ να δίνουν ζεστό χρήμα στα μονοπώλια με τον "αναπτυξιακό νόμο".
  • Δεν εξαπατώνται από το "success story" αλά Τσίπρα. Οταν πανηγυρίζει η κυβέρνηση, η ΕΕ, ο ΣΕΒ, το κεφάλαιο - ο λαός και η νεολαία πρέπει να ετοιμάζονται για μάχη.
  • Υπάρχει και άλλος δρόμος για το λαό και τη νεολαία! Ρεαλιστικό σήμερα είναι να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν είναι ρεαλισμός ο "μονόδρομος" των μονοπωλίων, της ΕΕ και της κυβέρνησης, που οδηγεί σε κρίσεις, φτώχεια, ανεργία, εργασιακές σχέσεις - λάστιχο.
  • Ολοι μαζί, έχουμε τη δύναμη! Με ζωντανούς και αγωνιστικούς φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους. Μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Με πάλη για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Με αγώνα που στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο».

Να σημειώσουμε ότι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των Συλλόγων, που ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε Σύλλογο. Για τα αποτελέσματα ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.

Το βράδυ της Τετάρτης, στην ιστοσελίδα ekloges-spoudastes.gr θα αναρτώνται τα αποτελέσματα από κάθε Σύλλογο, μόλις τελειώνει η καταμέτρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα και μέσω συνδέσμου (link) από την ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ