Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα για ενίσχυση της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας»

Από το Σάββατο 28/5 έως και τη Δευτέρα 30/5 οι αρχαιρεσίες, στο θέατρο «Περοκέ»

Από κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ στα Ταξί
Από κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ στα Ταξί
Να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ (ΣΑΤΑ) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία (ΠΟΕΙΑΤΑ), καλούν τους αυτοαπασχολούμενους στα Ταξί οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ. Οι εκλογές του ΣΑΤΑ θα γίνουν στις 28, 29 και 30 Μάη, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., στο θέατρο «Περοκέ» (πλατεία Καραϊσκάκη). Οι ταξιτζήδες ψηφίζουν με ταυτότητα ή άδεια ή βιβλίο μεταβολών και η συνδρομή έχει μειωθεί για όλους στα 20 ευρώ.

«Η μάχη αυτή είναι σημαντική, όσο σημαντικές ήταν και όλες οι μάχες που δώσαμε αυτά τα χρόνια μαζί, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες της δουλειάς μας, για να αποτρέψουμε νέα μέτρα που φορτώνονται απανωτά πάνω μας, από τη συμμαχία μονοπωλίων - ΕΕ - κυβέρνησης», αναφέρει η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» και καλεί τους ταξιτζήδες να ισχυροποιήσουν τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ.

Στη διακήρυξή της μπροστά στις εκλογές, η παράταξη θυμίζει ότι «το τρίχρονο αυτό δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας, αντλώντας δύναμη και πείρα από την πολυήμερη απεργία το καλοκαίρι του 2011». Σημειώνει, επίσης, ότι σήμερα απαιτείται «ένα ρωμαλέο αγωνιστικό - αντιμονοπωλιακό κίνημα, ενάντια σε κάθε μέτρο που στόχο έχει τον εκτοπισμό μας, ενάντια στην ανεργία, την ανασφάλεια, τη χρεοκοπία που μας ετοιμάζουν για να μείνει ελεύθερος ο χώρος να επενδύσουν οι μεγάλες εταιρείες που γλυκοκοιτάζουν το ήδη τσακισμένο μεροκάματό μας (...)

Σήμερα, μετά από έξι χρόνια κρίσης, που οι συνέπειές τους είναι φορτωμένες στις πλάτες μας, είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή των συσχετισμών στο Σωματείο και την Ομοσπονδία. Είναι ανάγκη η ισχυροποίηση των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων, που θα συμβάλει στην άνοδο του κινήματος, στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, με τους εργαζόμενους και όσους υποφέρουν από αυτή τη βάρβαρη πολιτική (...) Μοναδική προοπτική και για τους αυτοαπασχολούμενους στα ΤΑΞΙ είναι ο κοινός και ανυποχώρητος αγώνας με τους υπόλοιπους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, με τους εργαζόμενους, ενάντια στη στρατηγική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων».

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δυνάμεις της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» υπενθυμίζουν τη σφραγίδα που έβαλαν στους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων στα Ταξί: Τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα που συνέβαλαν στην οργάνωση των κινητοποιήσεων κόντρα στην αδράνεια του ΣΑΤΑ. Τις δεκάδες παρεμβάσεις σε υπουργεία, στον ΟΑΕΕ, στο ΚΕΑΟ. Τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που τα Ταξί «τράβηξαν χειρόφρενο». Την οργάνωση της αλληλεγγύης τόσο για τους Ελληνες όσο και για τους μετανάστες.

Στον αντίποδα, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας στο ΣΑΤΑ, που διεκδικούν και σήμερα την ψήφο των ταξιτζήδων μέσα από τις παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ (Λυμπερόπουλος) και «Ενιαία Κίνηση» (Δήμος), έχουν αποδειχτεί πρόθυμοι να συμβάλουν για να περνούν τα μέτρα υπέρ των μονοπωλίων: «Είναι αυτοί που πανηγυρίζουν για την "καλή απελευθέρωση" που πέτυχαν με το νόμο 4070, που ισχυρίζονται ότι έβαλαν περιορισμούς με το νόμο 4093 που ψήφισε το 2012 η τότε κυβέρνηση, που μόνιμα συζητάνε και διαβουλεύονται με το υπουργείο και το ΣΕΤΕ για να "ρυθμίσει την αγορά"», υπογραμμίζει η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» και συνεχίζει: «Είναι αυτοί που αρνούνται όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν Γενική Συνέλευση για να ενημερώσουν τον κλάδο, που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αραχτοί στις ζεστές καρέκλες του ΣΑΤΑ».

Καλεί, επίσης, τους ταξιτζήδες να απομονώσουν το φασιστικό - εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και την παράταξη ΛΑΣΙΤΑ που έχει στήσει: «Αποδείξανε ότι στηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του ΣΕΤΕ, τους πραγματικούς δηλαδή αντιπάλους των ταξιτζήδων. Από τους κόλπους τους βγάζουν δολοφόνους. Ο τσαμπουκάς τους τελειώνει στο κορμί κάθε ανυπεράσπιστου εργάτη λευκού ή άλλου. Τρία χρόνια, οι εκπρόσωποί τους στο ΔΣ του ΣΑΤΑ είναι ανύπαρκτοι, μουγκοί, θεωρούν τον Λυμπερόπουλο "το φετίχ του κλάδου". Αλήθεια, πού ήταν στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις, στις διαμαρτυρίες για τις διώξεις και τα άλλα προβλήματα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ