Παρασκευή 27 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΚΚΕ
«Εργα για λίγους και εκλεκτούς»

Εργα ύψους 35 δισεκατομμυρίων δραχμών εξήγγειλε στην παρουσίαση του πακέτου των Ολυμπιακών έργων για την Αχαΐα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, στις αρχές της βδομάδας. Για τις εξαγγελίες αυτές, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως τα έργα δεν έχουν σχέση με την πραγματική αθλητική υποδομή της Πάτρας για ένα μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση διευκρινίζει: «Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης - που πολλές θα παραμείνουν εξαγγελίες - εντάσσονται στα πλαίσια των δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις πολυεθνικές για τις ανάγκες των Show Bussiness του 2004, για την αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, για την παραπέρα προβολή του αστικού κοσμοπολιτισμού για «άρτο και θεάματα».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης: «Εάν όντως ενδιέφερε τον κ. Φλωρίδη και την κυβέρνησή του η πραγματική αθλητική υποδομή, δεν είχε παρά να στρέψει την προσοχή του στην καρδιά του προβλήματος και να κάνει εξαγγελίες για: το σχολικό αθλητισμό, το μαζικό αθλητισμό στις Συνοικίες και τον ερασιτεχνικό Σωματειακό Αθλητισμό».

Τέλος, Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ κάνει λόγο για τους πραγματικούς... κερδισμένους από τα έργα αυτά, που θα αναγκαστεί να πληρώσει ο λαός. «Για την πόλη της Πάτρας, οι εξαγγελίες αυτές είναι "κομμένες και ραμμένες" για τις επιχειρηματικές ανάγκες και δραστηριότητες - μετά το 2004 - των μεγαλοπαραγόντων, εξαγγελίες που θα προωθούν την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, εξαγγελίες για έργα βιτρίνας. Αθλητική υποδομή και "έργα" που θα είναι τόσο ανοιχτά για άθληση στο λαό και στη νεολαία της Πάτρας όσο αυτά... της Καλογρέζας και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ