Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα»

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Λόρκα που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει στο «Βρυσάκι» (Bρυσακίου 17, Πλάκα, τηλ. 210.3210.179), από τις 6 Ιούνη και θα παίζεται μέχρι τις 29 Ιούνη, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Μετά την κηδεία του άνδρα της, η 60χρονη Μπερνάρντα Αλμπα επιβάλλει στις πέντε κόρες της πολύχρονο κατ' οίκον εγκλεισμό λόγω πένθους. Σε ένα σπίτι, χωρίς αντρική παρουσία, εισβάλλει ο Ερωτας και τα ανατρέπει όλα...

Ο σκηνοθέτης Ενκε Φεζολλάρι σημειώνει «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα δεν είναι ένα έργο, που απλά μπορεί να μας αφορά, είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε. Η Μπερνάρντα, η Αδέλα, η Πόνσια, η Μαρτύριο, η Ανγκούστιας, η Αμέλια, η Μαγδαλένα, η Προυντένσια κι ο πανταχού παρών, και γι' αυτό απών, Πέπε, είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Μιλούν τη λογοκριμένη γλώσσα μας, ενώ η στεγνή, από τη στέρηση και τον εγκλεισμό, όψη τους καταμαρτυρά όσα οι λέξεις κρύβουν. Από τη μια κοινωνία σε κρίση, ας πούμε, την ισπανική, τις μέρες του '36 λίγο πριν το πραξικόπημα, στην ελληνική κοινωνία του 2016. Από το δυτικό άκρο της Μεσογείου, έως τις απότομες ακτές της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας, από τις ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας έως τις ηρωίδες του Αλμοδόβαρ, οι ίδιες ακούραστες νότες, οι ίδιες υγρές και μεστές φωνές, οι ίδιες υποσχέσεις και το ίδιο σκληρό παιχνίδι με το θάνατο».

Μετάφραση: Μαρία Σκαφτούρα. Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Ενκε Φεζολλάρι. Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Δραματολογική Επεξεργασία: Ναταλί Μηνιώτη. Κοστούμια και Επιμέλεια Σκηνικού Χώρου: Χριστίνα Κωστέα. Παίζουν: Ιωάννα Μαυρέα, Μαρία Σκαφτούρα, Δήμητρα Κολλά, Φαμέλη Χριστίνα, Βίκυ Παπαδοπούλου, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Βέφη Ρέδη, Φρύνη Θετάκη, Ξανθή Κρανίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ