Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
«Χρυσός» ο Πετρούνιας στους κρίκους

Associated Press

Tην κυριαρχία του στο αγώνισμα των κρίκων επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο, για μια ακόμη, φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βέρνη. Παράλληλα, έδειξε ότι βρίσκεται και σε ιδανική κατάσταση, ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο, όπου και πάλι βάζει υψηλούς στόχους. Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά τη διάκριση στο φετινό ευρωπαϊκό δεν έκρυψε πως και ενόψει Ρίο ο στόχος του είναι η πρώτη θέση στο αγώνισμα.

Μάλιστα, η επιτυχία του Ελληνα αθλητή λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς είναι ο πρώτος μετά από 20 χρόνια στη διοργάνωση που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του, αφού στην ίδια θέση του βάθρου είχε βρεθεί και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό. Η προηγούμενη φορά που το είχε καταφέρει κάποιος αυτό ήταν το 1996 ο Ιταλός Γιούρι Κέκι. Σημειώνεται πως ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι και κάτοχος του τίτλου στο αγώνισμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με μια άψογη εμφάνιση στον τελικό, όπου είχε καλύτερη έξοδο απ' ό,τι στα ημιτελικά, ο Πετρούνιας τελείωσε νωρίς νωρίς τη μάχη για το χρυσό, αφού αγωνιζόμενος μόλις ως 2ος στη σειρά κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, φθάνοντας τους 15.886 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο Αρμένιος Νταβιτιάν και ο Ρώσος Αμπλιαζίν με 15.663 βαθμούς, που μοιράστηκαν το ασημένιο μετάλλιο.

Αντίθετα, άτυχος στάθηκε ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο που αποτέλεσε τη δεύτερη ελληνική συμμετοχή σε τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μια πτώση του αθλητή κατά τη διάρκεια του δύσκολου προγράμματος που επιχείρησε να εκτελέσει τον άφησε εκτός βάθρου, αφού με 13.533 κατετάγη 8ος. Το χρυσό στο συγκεκριμένο αγώνισμα κατέκτησε ο Βρετανός Γουίλσον με 15.300 βαθμούς με δεύτερο τον συμπατριώτη του Τόμας (15.000 β) και τρίτο τον Μπελιάβτσκι (Ρωσία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ