Πέμπτη 2 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ζητά εκκένωση του Ελληνικού

Το χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται πάνω από 3.000 «πρόσφυγες και μετανάστες» - κατά την ορολογία της ΝΔ - επισκέφτηκε χτες ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από το συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Β. Κικίλια, στο πλαίσιο άσκησης αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση στα «ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη» και πίεσης για μεγαλύτερη καταστολή σε βάρος των προσφύγων, αφήνοντας κατά μέρος τις αιτίες του Προσφυγικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Παλαιού Φαλήρου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Οι συνθήκες δυστυχώς εδώ είναι τραγικές και θα βαίνουν επιδεινούμενες, καθώς μπαίνει το καλοκαίρι. Οι δήμαρχοι της περιοχής εδώ και πολλούς μήνες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν σε έναν αποδεκτό χώρο φιλοξενίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωλυσιεργεί και τα πράγματα κάθε μέρα θα γίνονται χειρότερα». Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε να εκκενωθεί ο χώρος, χαρακτηρίζοντάς τον μια νέα Ειδομένη στο κέντρο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ