Σάββατο 28 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Ακολουθώντας τον Λόρενς

Από την ταινία «Ο Λόρενς της Αραβίας» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ ΛινΦερέρ (Κυριακή, MEGA, 15.20)
Από την ταινία «Ο Λόρενς της Αραβίας» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ ΛινΦερέρ (Κυριακή, MEGA, 15.20)
Αρκετές και ενδιαφέρουσες ταινίες προβάλλονται από τα κανάλια το Σαββατοκύριακο σε πείσμα των επαναλήψεων που έχουν κατακλύσει τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών.

«Ο μεγάλος ύπνος - Ο επιθεωρητής Μάρλοου ξαναχτυπά», σκηνοθεσία Μάικλ Γουίνερ.

Στη σύγχρονη Αγγλία, ο Φίλιπ Μάρλοου δέχεται ν' απειλήσει έναν φωτογράφο που εκβιάζει τον ανάπηρο στρατηγό Στέρνγουντ, με ακάλυπτες επιταγές της κόρης του Καμίλα. Ο φωτογράφος σκοτώνεται ενώ εκείνη είναι σπίτι του. Ο Μάρλοου την παίρνει από εκεί, όμως επιστρέφοντας δε βρίσκει το πτώμα. Οπως μαθαίνει στη συνέχεια, το φωτογράφο τον πυροβόλησε ο οδηγός του Στέρνγουντ, ο Τέιλορ που είναι ερωτευμένος με την Καμίλα. Ωστόσο η ιστορία δεν είναι τόσο απλή... Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα ωραιότερα αστυνομικά μυθιστορήματα του Ρέιμοντ Τσάντλερ. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Μίτσαμ, Σάρα Μάιλς, Ρίτσαρντ Μπουν κ.ά. (Σάββατο, ΝΕΤ, 22.00)

«Ο Λόρενς της Αραβίας», σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιν.

Την αληθινή ιστορία του Τ. Ε. Λόρενς, του γνωστού σε όλο τον κόσμο ως Λόρενς της Αραβίας, αφηγείται η επική ταινία του Ντέιβιντ Λιν «Ο Λόρενς της Αραβίας». Ο Λόρενς, μια σκοτεινή και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ήταν Αγγλος αξιωματικός, που, στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο στρατόπεδο του πρίγκιπα Φεϊζάλ, ηγέτη των αραβικών φυλών που μάχονταν ενάντια στους Τούρκους. Με μια σειρά από νικηφόρες επιθέσεις, ο Λόρενς οδήγησε τους άνδρες του Φεϊζάλ μέσα από την έρημο Νεφούντ, στην προσπάθειά του να επιτεθεί στο τουρκοκρατούμενο λιμάνι της πόλης Ακαμπα, λιμάνι στρατηγικής θέσης. Η επιδρομή ενάντια στα τούρκικα στρατεύματα στέφθηκε με επιτυχία και ο Λόρενς έγινε για τους Αραβες ο ήρωάς τους. Η ταινία τιμήθηκε με επτά Οσκαρ, ενώ αξέχαστος στο ρόλο του Λόρενς είναι ο Πίτερ Ο' Τουλ. Πρωταγωνιστούν: Αλεκ Γκίνες, Αντονι Κουίν, Ομάρ Σαρίφ, Τζακ Χόκινς, Χοσέ Φερέρ (Κυριακή, MEGA, 15.20).

«Ηρωας κατά λάθος», σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς.

Ενας μικροαπατεώνας, άσχημος, στριμμένος και με καμία διάθεση για δημοσιότητα, σώζει τους επιβάτες ενός αεροπλάνου που έκανε αναγκαστική προσγείωση μια νύχτα με καταιγίδα. Την άλλη μέρα ένας βετεράνος του Βιετνάμ, όμορφος, μεγαλόψυχος και τηλεοπτικά φωτογενής διεκδικεί το ρόλο του σωτήρα. Η ταινία είναι μια καυστική σάτιρα για την τηλεόραση, τους ανθρώπους της αλλά και τους «ήρωές» της, οι οποίοι δημιουργούνται από το πουθενά και η λάμψη τους κρατάει για λίγες ώρες. Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Αντι Γκαρσία, Τζίνα Ντέιβις, Τζον Κιούζακ, κ.ά. (Κυριακή, MEGA, 23.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ