Κυριακή 29 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Εργασίας Τ. Γιαννίτση, Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου, του υφυπουργού Ν. Φαρμάκη και του διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριου με το προεδρείο του Συλλόγου των Γιατρών του ΙΚΑ (ΣΕΥΠΙΚΑ) Αθήνας - Πειραιά στις 20.7.2001, η ηγεσία του Συλλόγου των Γιατρών επιχειρεί να εμφανιστεί ως συνδιαμορφωτής του Σχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί ως νομοσχέδιο τον Οκτώβρη στη Βουλή (σελίδα 11)

Σάλος στα ασφαλιστικά ταμεία το χρόνο που διανύουμε, χιλιάδες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, κύρια των εργαζόμενων γυναικών ιδιαίτερα του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που είχε ως αποτέλεσμα πολυάριθμες παραιτήσεις, γιατί φοβούνται μη χάσουν τα κεκτημένα, αφού αναμένεται αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, περιορισμός στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και στις συντάξεις μητέρων με ανήλικα παιδιά κ.ά. (σελίδα 18)

Σάμος, ένα νησί που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του, πληγές αγιάτρευτες, αφού η αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας αφήνει τους ανθρώπους της στην τύχη τους, ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές στις καλλιέργειες και τα δάση, σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη κυβερνητική βοήθεια, ωθούν στη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, που μαζί με την τουριστική πτώση έχει φέρει στους κατοίκους σε απόγνωση (σελίδες 24-25)

Στυγνή η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης της Αυστραλίας, που χαρακτηρίζεται από χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, καταλήστευση των ταμείων των εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρίες που δηλώνουν χρεοκοπία δίχως την παραμικρή νομική ή άλλη συνέπεια, ενώ ο Αυστραλός εργαζόμενος, δεμένος στον τροχό της υποαπασχόλησης, δε δηλώνει πλέον άνεργος, δουλεύει 18 ώρες το 24ωρο σε δύο και τρεις δουλιές που του εξασφαλίζουν μία μόνιμη θέση στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας (σελίδες 26-27)

Αρθρο σύγκρισης του σοβιετικού και του αμερικανικού σχολείου, αλλά και για τη σημερινή κατάσταση και τις αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης της Ρωσίας. Γράφτηκε από τη Ζ. ΑΛΕΞΕΕΒΑ και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Εργαζόμενη Ρωσία» («ΤΡΟΥΝΤΟΒΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ» Νο 134), όργανο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος της Ρωσίας (ΚΕΚΡ), από όπου και το αναδημοσιεύουμε (σελίδα 28)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ