Τρίτη 7 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΖΟΥΡΑ»
Αναμέτρηση με την εργοδοσία και τις δυνάμεις καταστολής

Κατ' εντολή των αφεντικών, η αστυνομία συνέλαβε συνδικαλιστές στην Αλεξανδρούπολη

Η ώρα που η αστυνομία συλλαμβάνει τους συνδικαλιστές στην Αλεξανδρούπολη
Η ώρα που η αστυνομία συλλαμβάνει τους συνδικαλιστές στην Αλεξανδρούπολη
Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα», με μεγάλη συμμετοχή στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Οινόφυτα και στην Αλεξανδρούπολη. Πέρα από την απληρωσιά και τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι και με την προσπάθεια των εργοδοτών Ζούρα και Νιτσιάκου να απαλλαγούν από τους ίδιους και το σωματείο τους, μεταφέροντας ο πρώτος μέρος της παραγωγής του στον δεύτερο.

Απεργοί και συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο πλευρό τους, αντιμετώπισαν, για μια ακόμα φορά, τις δυνάμεις καταστολής, που έσπευσαν να προασπίσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Συγκεκριμένα, στην απεργιακή περιφρούρηση στην περιοχή Αμφιτρίτη στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθησαν, μετά από μήνυση στελέχους της επιχείρησης για «απειλή βίας» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Κώστας Κατσιμένης και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων της πόλης, Διονύσης Κλάδης.

Οι δύο συνδικαλιστές μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, κάτω από τις αντιδράσεις σωματείων και φορέων απ' όλη τη χώρα, όπως η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, το Συνδικάτο Γάλακτος, Ποτών και Τροφίμων Αττικής, το κλαδικό Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δράμας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και άλλα. Σχετική παρέμβαση έκανε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής.

Οπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ήταν τέτοιος ο ζήλος της εργοδοσίας να χτυπήσει την απεργία, που κατέθεσε μήνυση και ενάντια στον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου, Γιάννη Τζαβάρα, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, αλλά συμμετείχε στην απεργιακή περιφρούρηση στα Οινόφυτα!

Η τρομοκρατία συνεχίστηκε χτες το πρωί, όταν οι εργαζόμενοι στο πτηνοσφαγείο στην Τανάγρα, βρήκαν αστυνομικές δυνάμεις να τους περιμένουν έξω από τις εγκαταστάσεις, την ώρα που προσέρχονταν για τη γενική τους συνέλευση. Οπως ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι του κλαδικού σωματείου, την αστυνομία είχε καλέσει ο βιομήχανος Νιτσιάκος, ο οποίος έχει υπενοικιάσει το πτηνοσφαγείο από τον Ζούρα. Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση έγινε κανονικά.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σωματείο, η εργοδοσία στον «Ζούρα» «χρωστάει δεδουλευμένα, απολύει σωρηδόν όσους έχουν δικαιώματα, απέλυσε μέχρι και τον πρόεδρο του Παραρτήματος του Σωματείου στον Εβρο, έδιωξε μέχρι και έγκυο, δεν τηρεί μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, δεν δίνει ρεπό σε συναδέλφους, με αποτέλεσμα να εργάζονται 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα κ.ά.».

Ομοίως, στον «Νιτσιάκο», «βασιλεύει η τρομοκρατία, η εργολαβική εργασία, απολύεται όποιος τολμάει να μιλάει και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Τώρα, σε συνεργασία με τον "Ζούρα", θέλει να επιβάλει σιγή ιχθύος και στις εγκαταστάσεις της Τανάγρας, στο τμήμα όπου βρίσκονται οι καλύτερα οργανωμένες δυνάμεις του σωματείου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ