Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έδωσε το στίγμα της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησης

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην πολιτική των περικοπών στο μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών και στο δικαίωμα χιλιάδων εκπαιδευτικών στη δουλειά με δικαιώματα απηύθυναν χτες οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, μαζί με εργαζόμενους και γονείς.

Κάλεσαν σε ετοιμότητα και συνέχιση της πάλης απέναντι στα μέτρα που έρχονται, όχι για την υπεράσπιση του σχολείου του χτες, αλλά κοιτάζοντας μπροστά και θέτοντας στο επίκεντρο τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και απαιτήσεις.

Αυτό το στίγμα έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΔΟΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Από εκεί κατήγγειλαν τα μέτρα της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να «εξαφανίσουν» αντί να καλύψουν τα κενά με μόνιμους διορισμούς, ενώ απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό στους κλάδους που έδιναν την ίδια στιγμή το αγωνιστικό «παρών» στο κέντρο της Αθήνας, στους υγειονομικούς και τις καθαρίστριες σχολείων, με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον ίδιο χώρο δουλειάς.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, πρωτοβάθμιων σωματείων, της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, φοιτητών, ενώ το «παρών» έδωσαν και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Φυσικού.

Η πορεία που ακολούθησε, με τους «ελαστικά» εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στην κεφαλή, συναντήθηκε με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες των σχολείων στην οδό Σταδίου και οι φωνές ενώθηκαν στα συνθήματα για μόνιμη σταθερή δουλειά. Εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ απηύθυνε χαιρετισμό και στη συγκέντρωση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στα Προπύλαια.

«Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «όχι στις απολύσεις, καλύψτε τα κενά, δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά», «τους αναπληρωτές στέλνουν στην ανεργία, τσακίζουν τις ζωές μας, τσακίζουν την Παιδεία» ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία που κατέληξε στο Σύνταγμα.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών είχε καλέσει νωρίτερα στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους. Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Λάρισα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου στήθηκε πανό του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με το σύνθημα «Νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της Εκπαίδευσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εδώ και τώρα».

Στο Βόλο, στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας που οργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συμμετείχε και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Στη Χίο, οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν μαζί με γονείς αλλά και μαθητές, ξεκινώντας από τα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων, μαζί με τους υγειονομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ