Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανοίγει η αυλαία για τα Φεστιβάλ των Οργανώσεων της ΚΝΕ

Σήμερα το Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ στη Λάρισα. Από αύριο το διήμερο Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας

Σήμερα Πέμπτη γίνεται το Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κοδέλας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους «Luminosity» και «Εναλλάξ». Στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα, μπαρ και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Μέλη της Οργάνωσης της Λάρισας έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου, καλώντας τη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στην εκδήλωση και αναλύοντας το σύνθημα του Φεστιβάλ.

Θυμίζουμε ότι με τα Φεστιβάλ των Οργανώσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της ΚΝΕ σε διάφορες πόλεις, καθώς και τα Εργατικά Φεστιβάλ, ανοίγει η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που φέτος έχει σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Θα ακολουθήσει αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, το διήμερο Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Πάτρα, που θα γίνει στο χώρο δίπλα από το Φάρο, ξεκινώντας και τις δυο μέρες στις 7.30 μ.μ. Εκθέσεις, αφιερώματα, πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα και τις δυο μέρες περιλαμβάνονται στο Φεστιβάλ, ενώ την πρώτη μέρα θα γίνει και μεγάλη συναυλία με τους: Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.

Για την προετοιμασία του Φεστιβάλ και τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο περιεχόμενό του μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Ανέστης Ιωαννίδης, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ, που τόνισε:

«Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ στην Πάτρα. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μέσα σε κάθε σχολή, χώρους νεολαίας, γειτονίες καθημερινά κάνουν γνωστό το σύνθημα και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ.

Ξεχωριστό σημείο στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί η εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο με θέμα "Οι φοιτητές απαντούν. Ερευνα, Ανάπτυξη, Καινοτομία: Για επιχειρηματική εκμετάλλευση ή αξιοποίησή τους προς όφελος του λαού;" με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για το σκοπό της εκδήλωσης συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας από φοιτητές και σπουδαστές, όπου σύνταξαν ερωτηματολόγιο που αναφέρεται σε ζητήματα οικονομίας και πολιτικής και τη συσχέτισή τους με την Ανώτατη Εκπαίδευση. Σκοπός είναι να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα των ερωτήσεων ως βάση για προβληματισμό και συζήτηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ηδη το ερωτηματολόγιο έχει διακινηθεί πλατιά σε εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές μέσα στα αμφιθέατρα και έχει ξεκινήσει η πρώτη διαλογή των αποτελεσμάτων.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, επίσης, προετοιμάζονται εκθέσεις για τη θέση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας και για κομμουνιστές και πρωτοπόρους επιστήμονες. Επίσης, το συγκρότημα και η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ ετοιμάζουν από κοινού ένα αφιέρωμα για το Προσφυγικό.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι, επίσης, η συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φοιτητικών συγκροτημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ