Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Συνάντηση για τα προβλήματα των εργαζομένων στον Αθλητισμό

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον Αθλητισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης μεταξύ αντιπροσωπείας του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ) και του υπεύθυνου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρή Λιάππη.

Οι εργαζόμενοι μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στον Αθλητισμό, απόρροια και του συνεχιζόμενου εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον πετσοκόμματος των αθλητικών επιχορηγήσεων. Οπως είπαν, μεταξύ άλλων, αυτή τη στιγμή, πέρα από τις απολύσεις που έχουν γίνει, αφού οι επιχορηγήσεις που δίνονται δεν αρκούν στις Ομοσπονδίες και τις Αθλητικές Ενώσεις ούτε για να καλύψουν τα πάγια έξοδα, υπάρχουν και μια σειρά άλλων προβλημάτων που παραμένουν άλυτα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, αρκετοί από τους συναδέλφους τους που απολύθηκαν δεν έχουν λάβει αποζημίωση, ενώ την ίδια ώρα ακόμα και όσοι εργάζονται παραμένουν για μήνες απλήρωτοι. Σημείωσαν δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα 2 Ομοσπονδίες, όπου οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, είναι «στον αέρα», χωρίς να ξέρουν τι θα συμβεί με τα οφειλόμενα αλλά και την ίδια τους τη δουλειά. Την ίδια ώρα, όπως επισήμαναν, η επιβολή ελαστικών μορφών εργασίας που εφαρμόζουν κάποιες Ομοσπονδίες, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν εκ περιτροπής, παράλληλα με τη μείωση των ωραρίων, καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Αναφορά επίσης έκαναν και στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με το εργασιακό καθεστώς στο οποίο υπάγονται.

Ο Θοδωρής Λιάππης στην τοποθέτησή του μίλησε όχι μόνο για την ανάγκη της εργασιακής κάλυψης και των εργαζομένων που είναι μέλη του ΠΣΥΑΣ, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες των Ομοσπονδιών και των Αθλητικών Ενώσεων αλλά και για δημιουργία ενός ενιαίου καθεστώτος για όλους τους εργαζόμενους. Μάλιστα, μίλησε για την ανάγκη καθιέρωσης ενός κρατικού κονδυλίου που θα αφορά ειδικά τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αφού μια απ' τις βασικές αιτίες της σημερινής κατάστασης είναι η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση του Αθλητισμού από την πολιτεία τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ο Θοδωρής Λιάππης υπογράμμισε και την ανάγκη που υπάρχει και σε αυτόν το χώρο για ενότητα όλων των εργαζομένων και μαζική κινητοποίηση προκειμένου να υπάρχει πίεση προς τους αρμοδίους για λύση των προβλημάτων. Μάλιστα, όπως σημείωσε, η έλλειψη ενότητας ανάμεσα στους εργαζομένους αξιοποιείται αρκετές φορές προκειμένου να μη δίνονται ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ