Κυριακή 12 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)»

Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιούνη οι διήμερες εκδηλώσεις των Οργανώσεων των ΑΕΙ (Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών) και των ΤΕΙ (Μπαρουτάδικο, Αιγάλεω) στην Αττική

Από το περσινό Φεστιβάλ ΑΕΙ της Αθήνας
Από το περσινό Φεστιβάλ ΑΕΙ της Αθήνας
Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή!

«Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (Ν. Χικμέτ)

Με το παραπάνω σύνθημα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα προχωράνε προς το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τις πρώτες μεγάλες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται ήδη. Δυο σημαντικές τέτοιες στιγμές και οι διήμερες εκδηλώσεις που οργανώνουν οι Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ της ΚΝΕ στην Αττική, την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο 17 και 18 Ιούνη, στην Εστία του Πανεπιστημίου της Αθήνας και στο Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω (στάση ΜΕΤΡΟ «Αιγάλεω»), αντίστοιχα.

Σχετικά με την προετοιμασία των εκδηλώσεων, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας της ΠΟ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, μας είπε: «Το Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας φιλοξενείται για άλλη μια φορά στο χώρο της Εστίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς εκεί είναι η μεγαλύτερη φοιτητική εστία στην Αθήνα, είναι ο χώρος που μένουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Το Φεστιβάλ χτίζεται με την εθελοντική προσφορά και το μεράκι εκατοντάδων φοιτητών, μελών και φίλων της ΚΝΕ. Η Οργάνωση της Σπουδάζουσας της Αθήνας πραγματοποιεί ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα μπροστά στο Φεστιβάλ, συζητώντας με τους χιλιάδες φοιτητές που έρχονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική, την ανάγκη να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να μην πιστέψουν τα νέα παραμύθια της κυβέρνησης περί "δίκαιης ανάπτυξης από την οποία θα κερδίσουμε όλοι". Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ».

Αλλωστε, όπως υπογραμμίζει ο Θ. Κωτσαντής: «Οι φοιτητές - αυριανοί εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους τις συνέπειες όλων των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίστηκαν απ' αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στις σπουδές, στη δουλειά και συνολικά στη ζωή τους. Το επόμενο διάστημα θα είναι αντιμέτωποι με νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, που περιγράφονται στα πορίσματα του υποτιθέμενου διαλόγου για την Παιδεία. Γι' αυτό τα μέλη της ΚΝΕ ανοίγουμε τη συζήτηση για το πανεπιστήμιο που θέλουμε και σε ποια κοινωνία μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα».

Το πλούσιο πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ

Παρασκευή 17 Ιούνη

Ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μεγάλη συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη και Θάνο Μικρούτσικο

Αφιέρωμα στα 60 χρόνια από το θάνατο του Μπ. Μπρεχτ με τίτλο «Πόλεμος - κρίση - προσφυγιά μέσα από τη γραφίδα του Μπρεχτ»

Χορευτική παράσταση από τις ομάδες χορού των Φοιτητικών Συλλόγων Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ και Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ)

Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα: BlackBody Radiation, Foul Entity, Altera Vita, Marenostrum, Μορφίνη, το συγκρότημα του συλλόγου της ΦΕΑ

Παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι

Σάββατο 18 Ιούνη

Εκδήλωση - συζήτηση: «Το πανεπιστήμιο που έχουμε, το πανεπιστήμιο που θέλουμε» με ομιλητή τον Δημήτρη Κοιλάκο, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μεγάλη συναυλία με τους Λ. Παπαδόπουλο, Γ. Γιοκαρίνη, Μ. Φάμελλο και Ν. Ζιώγαλα

Θεατρική παράσταση από θεατρικές ομάδες του ΕΚΠΑ

Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα: Heads or tails, Hit and run, Bright Black, Time collapse, Unreasonable, Mind erase her, Magenta

Λαϊκό γλέντι

Στο χώρο του Φεστιβάλ και τις δύο μέρες θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών και θα διοργανώνεται τουρνουά σκάκι.

Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις με θέμα:

  • Τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ
  • Μεγάλοι Ελληνες κομμουνιστές επιστήμονες που έθεσαν την επιστήμη τους στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και των κοινωνικών αγώνων
  • Τη θέση του ΚΚΕ για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση
  • Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το Προσφυγικό.
Τουρνουά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Η ΠΟ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΑΕΙ, διοργανώνει τουρνουά basket με σύνθημα «Μη μένεις θεατής. Πάρε θέση στον αγώνα. Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 13/6 μέχρι Παρασκευή 17/6, στο κλειστό γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου και η βράβευση των νικητριών ομάδων θα γίνει τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΙ ΤΗΣ ΚΝΕ

Παρασκευή 17 Ιούνη

19.00 Συζήτηση με θέμα «Σχέδιο "Αθηνά", Ανωτατοποιήσεις... Τι θα γίνει επιτέλους με τα ΤΕΙ;», με την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ

20.30 Θεατρική παράσταση «Ενα κι ένα κάνουν δυο»

21.30 Συναυλία με συγκροτήματα σπουδαστών: Παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια από σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας, «Γνώριμος Αντίλαλος» (ΑΣΠΑΙΤΕ), «Τριφασικοί» (ΑΣΠΑΙΤΕ), «SempreViva» (ΣΕΥΠ)

23.30 Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη

Σάββατο 18 Ιούνη

19.00 Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο του αγώνα

Ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

21.30 Συναυλία με συγκροτήματα σπουδαστών: «The wild times» (ΤΕΙ Αθήνας), «Distorted Faces» (ΤΕΙ Αθήνας), «Φρανκ & Drugitiz» (ΣΓΤΚΣ) και άλλοι...

22.30 Μεγάλη συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη

00.30 Λαϊκό γλέντι

Στο χώρο θα φιλοξενούνται εκθέσεις και βιβλιοπωλείο, ενώ θα πραγματοποιηθεί τουρνουά μπάσκετ 3on3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ