Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΙΛ
Νέες εστίες έντασης

Η βεντέτα που έχουν ανοίξει οι Αγγλοι με τους Ρώσους οπαδούς επιφέρει καθημερινό συναγερμό στις γαλλικές πόλεις όπου κινούνται οι συγκεκριμένοι οπαδοί προκαλώντας νέες εστίες έντασης. Ετσι, χτες, στη Λιλ είχαμε συμπλοκές μεταξύ Αγγλων και γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι τελευταίες προσπάθησαν να εμποδίσουν τους πρώτους να πλησιάσουν απειλητικά ομάδες Ρώσων οπαδών, που αποχωρούσαν μετά τον αγώνα της χώρας τους με τη Σλοβακία.

Πάντως, σύμφωνα με αναφορές, στα περίχωρα ήδη έχουν σημειωθεί αψιμαχίες μεταξύ των αντιμαχομένων, με ρίψη φωτοβολίδων, αλλά δεν πήραν έκταση λόγω της άμεσης επέμβασης της έφιππης Αστυνομίας.

Αν και ο κύριος όγκος των Αγγλων οπαδών βρίσκεται στη διπλανή πόλη Λανς, όπου σήμερα θα διεξαχθεί ο αγώνας Αγγλίας - Ουαλίας, η μικρή χιλιομετρική απόσταση αποτέλεσε ευκαιρία για ομάδες Αγγλων να μεταβούν στη Λιλ ψάχνοντας Ρώσους οπαδούς. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής Αστυνομίας, μαζί τους ήταν και Ουαλοί οπαδοί αφού, όπως φαίνεται, οι δύο πλευρές άφησαν στην άκρη την παραδοσιακή αντιπαλότητα προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον των Ρώσων. Στα επεισόδια φέρεται να συμμετείχαν και Σλοβάκοι οπαδοί.

Συνεδριάζει σήμερα η ΟΥΕΦΑ

Μετά τα χτεσινά νέα έκτροπα, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της ΟΥΕΦΑ. Θυμίζουμε πως η Ρωσία έχει ήδη τιμωρηθεί με αποκλεισμό αλλά με αναστολή και πρόστιμο 150.000 ευρώ. Σημειώνεται πως βάσει της απόφασης η αναστολή θα αρθεί σε περίπτωση νέων επεισοδίων από τους Ρώσους οπαδούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ