Σάββατο 18 Ιούνη 2016 - Κυριακή 19 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Σταθερά στο πλάι των προσφύγων

Μόνιμη είναι η επαφή των Οργανώσεων του ΚΚΕ στο Λαύριο με τους πρόσφυγες που εδώ και δεκαετίες φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής, με αποτέλεσμα οι σχέσεις που έχει οικοδομήσει το Κόμμα με τους εκατοντάδες που μένουν εκεί να χαρακτηρίζονται από αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Είναι χαρακτηριστική η πολυπληθής παρουσία προσφύγων στην πρόσφατη εκδήλωση του ΚΚΕ στο Λαύριο για τη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων του 1896.

Οι παρεμβάσεις των κομμουνιστών για την ανακούφιση των συνθηκών που ζουν αυτοί οι άνθρωποι είναι επανειλημμένες, πρωτοστατώντας και καλώντας τους ντόπιους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με τους πρόσφυγες και οργανώνοντας την έμπρακτη υλική βοήθεια και αλληλεγγύη. Αυτές τις μέρες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διακινώντας την ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής του Κόμματος για τους πρόσφυγες, τους καλούν σε μαζική συμμετοχή στο Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, στις 24 και 25 Ιούνη, στο πάρκο ΦΙΞ.

Υπόθεσή του έχει κάνει τη στήριξη των προσφύγων και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, με πλήθος παρεμβάσεων στους τοπικούς φορείς, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης, όπως την αποκατάσταση των προβλημάτων του κτιρίου. Πρόσφατα κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Λαυρίου για τη διακοπή της υδροδότησης στον καταυλισμό «Νεράκι», όπου καταλύουν προσφυγικές οικογένειες, πετυχαίνοντας τόσο την επανασύνδεση του νερού όσο και την ηλεκτροδότηση, που ήταν ζωτικής σημασίας. Διαρκής είναι και η διεκδίκηση του Εργατικού Κέντρου για τους εργαζόμενους του κέντρου υποδοχής. Μόλις τον περασμένο Μάρτη, είχε απαιτήσει από την κυβέρνηση να πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που ήταν για πάνω από δέκα μήνες απλήρωτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ