Παρασκευή 17 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σύμμαχοι στην αντιλαϊκή πολιτική

Για την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, όπως και για το υπουργείο Παιδείας, δεν υπάρχουν απολύσεις αναπληρωτών...

Τη στάση των δυνάμεων του παλιού και νέου συνδικαλισμού, σε ό,τι αφορά τους αναπληρωτές, σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

«Για την παράταξη των ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΔΑΚΕ δεν υπάρχουν απολύσεις, απλά "...μια μείωση του αριθμού των αναπληρωτών...", όπως και κατά τον υπουργό Παιδείας δεν υπάρχει απόλυση, αλλά "μη επαναπρόσληψη..." Αυτά είπαν, πριν από λίγες μέρες, σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Το ότι μιλάνε την ίδια γλώσσα με το υπουργείο το είχαμε καταλάβει από τη στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα, από τη συμμετοχή τους στο διάλογο - απάτη της κυβέρνησης για την Παιδεία, από τις προτάσεις και τα σχέδια νόμου που κατέθεταν στο υπουργείο για τον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών... χωρίς να γίνονται προσλήψεις. Το είχαμε καταλάβει από τότε που μετέτρεψαν, ειδικά οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, την Ομοσπονδία σε όχημα, για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (κάτι ξέρουν γι' αυτό και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).

Ξεπερνά, όμως, κάθε όριο... ακόμα και για τα δεδομένα του κυβερνητικού συνδικαλισμού η προσπάθεια να αρνηθούν την πραγματικότητα... πως τον Ιούνη οι αναπληρωτές απολύονται. (...)

Ας πουν στους αναπληρωτές που αφήνουν πίσω τους παιδιά και οικογένειες, για να πάνε στην άλλη άκρη της Ελλάδας, απλά, ότι τον Ιούνη τελειώνει η σύμβασή τους και από το Σεπτέμβρη θα έχουμε μείωση του αριθμού των προσλήψεων...!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να βρει πιο καλούς συμμάχους, για να υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτός είναι, άλλωστε, ο ρόλος παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ