Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική ανδρών

Από τους κορυφαίους της Εθνικής, χτες, στο φιλικό με την Τουρκία ήταν ο Γ. Αντετοκούνμπο

Eurokinissi

Από τους κορυφαίους της Εθνικής, χτες, στο φιλικό με την Τουρκία ήταν ο Γ. Αντετοκούνμπο
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πρώτο τεστ της Εθνικής ανδρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο (5 - 10 Ιούλη), όπου θα κριθεί ένα από τα τελευταία εισιτήρια για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε χτεσινό φιλικό παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ η Εθνική επικράτησε της Τουρκίας με 78-52 έχοντας ως κορυφαίο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μάλιστα, το γεγονός ότι η νίκη επιτεύχθηκε απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Τουρκία, που και αυτή μετέχει σε Προολυμπιακό Τουρνουά (των Φιλιππίνων) και βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση, αποκτά ξεχωριστή σημασία για την Εθνική. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η πρώτη εικόνα της ανανεωμένης ομάδας του Φώτη Κατσικάρη, εξαιτίας της αποχώρησης παικτών από τη λεγόμενη «παλιά φρουρά» αλλά και των απουσιών λόγω τραυματισμών, θεωρείται θετική.

Με τους Αντετοκούνμπο και Κουφό να αποτελούν τα βαριά... χαρτιά στο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κυρίως στην επίθεση, τον Παπαπέτρου απ' τους λεγόμενους «παλιούς» να δείχνει απόλυτα έτοιμος να παίξει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και καλή εμφάνιση απ' όλους τους υπόλοιπους που χρησιμοποιήθηκαν, η Εθνική δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στο στόχο της. Εκτός της επίθεσης θετικό βαθμό παίρνει η ομάδα και στην άμυνα, όπου είχε καλή λειτουργία, με χαρακτηριστικότερο σημείο τα σχεδόν 5 λεπτά της τρίτης περιόδου όταν κράτησε τους αντιπάλους στο μηδέν. Η εξέλιξη του παιχνιδιού έδωσε το δικαίωμα στον Φώτη Κατσικάρη να δοκιμάσει αρκετά σχήματα προκειμένου να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα για τις δυνατότητες της ομάδας.

Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η ρεβάνς του χτεσινού παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αθηναίου 3 (1), Μπουρούσης 6 (2), Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8 (1), Παπαπέτρου 15 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Αντετοκούνμπο Γ. 13, Κουφός 17, Αντετοκούνμπο Θ. 4.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Αρσλάν 1, Ασίκ 4, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6 (2), Οσμάν 12, Ερσέκ, Ερντέν 15, Μαχμούτολγου 3 (1), Σαβάς 2, Γκετσίκ 3 (1), Ντίξον 5 (1), Μπατούκ, Κορκμάζ 1, Μουτάφ, Σιπάχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ