Σάββατο 25 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
Καταδικάζει τις νέες βαλλιστικές δοκιμές της ΛΔ Κορέας

Ενίσχυση των «αμυντικών» εξοπλισμών ζητούν οι ΗΠΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Τη «σθεναρή καταδίκη» των νέων βαλλιστικών δοκιμών στις οποίες προχώρησε η ΛΔ Κορέας, σημειώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε προχτές, μετά από την έκτακτη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη. Σε αυτή, η Πιονγιάνγκ κατηγορείται για «σοβαρή παραβίαση» των διεθνών της υποχρεώσεων και εκτιμάται ότι οι εξελίξεις συμβάλλουν στην «ανάπτυξη» του πυρηνικού προγράμματος της ΛΔ Κορέας και «την αύξηση της έντασης». Καλεί τα μέλη του να δράσουν για την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί, αλλά και διαμηνύει πως θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ώστε «να λάβει νέα μέτρα» αν χρειαστεί.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του γγ του Οργανισμού χαρακτήρισε τις δοκιμές «μια αυθάδη και ανεύθυνη ενέργεια» και «μια σκόπιμη και πολύ σοβαρή παραβίαση των διεθνών της (της ΛΔ Κορέας) υποχρεώσεων».

Φυσικά, ιμπεριαλιστικά κέντρα με πρώτες τις ΗΠΑ έσπευσαν να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο για να επισπεύσουν τις δικές τους αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, στην κόντρα τους με άλλους. Ηδη, τα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ γέμισαν ρεπορτάζ για την «επιτάχυνση των συνομιλιών για την εγκατάσταση του THAAD», του υπερσύγχρονου αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος, στου οποίου την ανάπτυξη αντιδρούν έντονα Κίνα αλλά και Ρωσία.

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Αστον Κάρτερ, δήλωσε ότι οι νέες εκτοξεύσεις αναδεικνύουν την ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για ενίσχυση των «αμυντικών» οπλοστασίων σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία, αλλά και ΗΠΑ.

Από τη μεριά της, η Πιονγιάνγκ επανέλαβε ότι οι δοκιμές εντάσσονται στην πολιτική υπεράσπισης και άμυνας της χώρας έναντι των απειλών που αντιμετωπίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ