Τρίτη 28 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Ναι στη ζωή, όχι σε όλα τα ναρκωτικά»

Το σύνθημα «Ναι στη ζωή, όχι σε όλα τα ναρκωτικά» απλώθηκε την Κυριακή στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Στην εκδήλωση μίλησε η Νικολέτα Θεογνώστου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, η οποία υπογράμμισε ότι «η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά δεν είναι καθόλου άσχετη με την πάλη για μια καλύτερη ζωή, με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Κι αυτό γιατί, σε μια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για μισθό παίρνουμε ψίχουλα, που τα δικαιώματα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό χτυπιούνται, προβάλλεται στη νεολαία σαν ελευθερία η μαστούρα, η φυγή από την πραγματικότητα».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, που προσφέρει απλόχερα τα ναρκωτικά, όχι μόνο λόγω των αμύθητων κερδών που συγκεντρώνει από το εμπόριο, αλλά και γιατί τους συμφέρει η θολούρα στο μυαλό που δημιουργούν, προστατεύει την εξουσία του, μετατρέπει τη νέα γενιά από πρωταγωνιστές της ζωής σε απαθείς αποδέκτες της βαρβαρότητάς του.

Η εκδήλωση περιελάμβανε, ακόμα, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μουσικά σχήματα. Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της ΚΝΕ ενημέρωναν τον κόσμο που έκανε βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για το ζήτημα των ναρκωτικών, η πάλη για την αντιμετώπιση του οποίου πρέπει να γίνει ζήτημα όλου του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ