Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξενάγηση στην έκθεση για την Ιστορία του ΚΚΕ στον Περισσό

Δεκάδες νέοι από τις περιοχές της Δυτικής Αθήνας, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, ξεναγήθηκαν την Τρίτη στην έκθεση με σπάνιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό που λειτουργεί στο φουαγιέ της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Η ξενάγηση στην έκθεση, που περιλαμβάνει υλικά απ' όλες τις περιόδους της Ιστορίας του Κόμματος, έγινε από τον Φάνη Παρρή, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Παναγιώτη Μαυραντώνη, υπεύθυνο για τη συντήρηση του Αρχείου.

Εκδόσεις βιβλίων από τα πρώτα χρόνια του Κόμματος, υλικά από τις εξορίες και τις φυλακές, εκθέματα από την ιστορία του ΔΣΕ (όπλα, χάρτες κ.ά.), σχολικά και άλλα βιβλία από τις χώρες της πολιτικής προσφυγιάς, εφημερίδες και προκηρύξεις από την εποχή της χούντας, ο παράνομος πολύγραφος της ΚΝΕ κ.ά. πέρασαν μπροστά από τα μάτια των επισκεπτών. Ακόμα, είδαν σε διαφάνειες τις φωτογραφίες που θα περιέχονται στο φωτογραφικό λεύκωμα, βασισμένο σε φωτογραφίες του Απόστολου Μουσούρη, οπερατέρ του ΔΣΕ, που δωρήθηκαν πρόσφατα στο ΚΚΕ και το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη «Σύγχρονη Εποχή».

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστική αφίσα για τα 26 χρόνια του ΚΚΕ ανατυπωμένη από το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στην ξενάγηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ