Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΕ
«Ναι» στις συμπράξεις με ιδιώτες για τα απορρίμματα

Τη συμφωνία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την επεξεργασία των αποβλήτων επανέλαβε ο πρόεδρός της, Γ. Πατούλης, στη διάρκεια των εργασιών της συνόδου Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα. Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις ΣΔΙΤ, είπε ότι η ΚΕΔΕ δεν είναι αντίθετη με κανένα τρόπο χρηματοδότησης και διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων.

Ετσι, με σύμμαχο και την ΚΕΔΕ, προχωρούν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για αναδιανομή της «πίτας» στους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου, όπως αποτυπώνονται και στο νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), με τον οποίο προωθείται η ιδιωτικοποίηση των σχετικών με τη διαχείριση των απορριμμάτων υπηρεσιών, αλλά και η επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Κατά τ' άλλα, ο Γ. Πατούλης υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στη νομική μορφή που θα έχουν οι νέοι Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων που προβλέπονται, οι Διαχειριστές Στερεών Αποβλήτων (ΔΙΣΑ). Να σημειώσουμε ότι οι ΔΙΣΑ εκπονούν σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων της τοπικής τους αρμοδιότητας, το οποίο υποβάλλεται για έγκριση στην Περιφέρεια, ενώ εξειδικεύουν και υλοποιούν τους στόχους και τις δράσεις του κάθε Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε να υλοποιούνται αποτελεσματικότερα οι κεντρικές κατευθύνσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ