Τετάρτη 1 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΑΕΔ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επί ποδός οι εργαζόμενοι

Στελέχη του ΚΚΕ περιόδευσαν χτες στον ΟΑΕΔ Πειραιά, ενημερώνοντας για τη θέση του Κόμματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τη νομιμοποίηση του δουλεμπορίου

Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, για να αποτρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου - έκτρωμα, το οποίο ουσιαστικά προβλέπει την παράδοση του Οργανισμού στα αρπαχτικά χέρια των ιδιωτών και τη νομιμοποίηση του δουλεμπορικού κυκλώματος. Η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων έγινε χτες φανερή από τα όσα οι ίδιοι ανέφεραν στον γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης ΟΑΕΔ Γιώργο Δουβρίδη και στον Γιώργο Πέρο από την Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στο κατάστημα του Οργανισμού στον Πειραιά. Η χτεσινή περιοδεία αποτέλεσε τα «εγκαίνια» μιας σειράς περιοδειών, που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να ενημερωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος του ΟΑΕΔ για τα όσα εξωφρενικά περικλείει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και για να μεταφερθεί το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Κέντρο Αλλοδαπών, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παρουσία των νεολαίων με τη «γνωστή» 5μηνη σύμβαση στους οποίους καλύπτεται μόνο η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη... «Αυτό είναι ένα δείγμα της απαξίωσης του Οργανισμού, αλλά και των όσων επιφυλάσσονται σε βάρος μας με το νομοσχέδιο», ανέφερε ο Γ. Δουβρίδης και εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 700 κενές οργανικές θέσεις το έργο των οποίων καλύπτεται από αυτά τα παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν προσληφθεί κανονικά, όμως τελούν υπό μόνιμο καθεστώς ομηρίας.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το Γραφείο Εργασίας. Ο Γ. Δουβρίδης ενημέρωσε τους συναδέλφους για τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο. «Ομως οι εφημερίδες λένε να μην ανησυχούμε εμείς οι μόνιμοι», ανέφερε η Ελένη. «Μην έχετε αυταπάτες», απάντησε ο κομμουνιστής και συνέχισε: «Στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός των οργανικών θέσεων που θα παραμείνουν στον "μητρικό" ΟΑΕΔ. Ο αριθμός αυτός θα καθοριστεί από Προεδρικά Διατάγματα. Και σας λέω πως τελικά εκτιμούν ότι χρειάζονται 100 οργανικές θέσεις. Τι γίνεται τότε;».

«Το καταλαβαίνουμε ότι "χαροπαλεύουμε" όμως δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε πώς να αντισταθούμε. Δε βλέπουμε κάτι να "κουνιέται"», σημείωσε η Αγγελική και η απάντηση ήρθε από τον Γ. Πέρο: «Το ξεπούλημα του ΟΑΕΔ αποτελεί ένα κομμάτι του παζλ των ιδιωτικοποιήσεων που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και για αυτό πρέπει να συντονιστούν. Στον αγώνα για την υπεράσπιση του ΟΑΕΔ πρέπει να κληθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και οι άνεργοι που αποτελούν τους χρήστες. Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος έχει συμφωνήσει. Το πρωτοβάθμιο σωματείο αντιστέκεται φραστικά. Εσείς πρέπει να πάρετε την πρωτοβουλία και να πιέσετε το σωματείο. Να συγκροτήσετε επιτροπές αγώνες, να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας». Πλούσια ήταν η συζήτηση και στο τμήμα Παροχές Ανεργίας, ενώ η περιοδεία συνεχίστηκε στον ΟΑΕΔ Μενιδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ