Σάββατο 9 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την «κοινωφελή εργασία»

Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων των ανέργων για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», το οποίο αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα βασικότερα «εργαλεία» του κράτους για τη συγκάλυψη και την ανακύκλωση μέρους της πραγματικής ανεργίας. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τις 11 μέχρι τις 20 Ιούλη, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Ο νέος γύρος υλοποίησης του προγράμματος, διάρκειας 8 μηνών, αφορά 3.737 «ωφελούμενους», όπως αποκαλούνται οι άνεργοι στην ορολογία των προγραμμάτων αυτών, που θα εργαστούν σε 17 δήμους της χώρας. Πρόκειται για τους Δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αγρινίου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Αργους - Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορδελιού - Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής και Φυλής.

Οσον αφορά το ύψος των μηνιαίων αποδοχών, αυτές παραμένουν ως είχαν και ανέρχονται σε 431,75 ευρώ, για όσους είναι κάτω των 25 ετών, και σε 495,25 ευρώ, για όσους είναι άνω των 25 ετών (καθαρές αποδοχές). Οι ειδικότητες θα περιλαμβάνουν θέσεις διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε ένα και μόνο δήμο και για μία και μόνο ειδικότητα.

Στο πλαίσιο των προσαρμογών που έγιναν στο πρόγραμμα, προστέθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων κατάρτισης. Η κατάρτιση είναι προαιρετική και οι άνεργοι που θα την επιλέξουν, θα παρακολουθούν το πρόγραμμα την τελευταία από τις πέντε εργάσιμες μέρες της βδομάδας και θα δουλεύουν τις άλλες τέσσερις. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας, εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής, αλλά και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ