Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο

Σε μερικό έλεγχο ήταν από την Κυριακή τα πύρινα μέτωπα στη Σάμο, όπου, αν και δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν σε επιφυλακή. Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν το βορινό προς Μαλαγάρι, ενώ η «ουρά» της ήταν προς Μεσόκαμπο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Παναγιώτη Κοτρίδη, το βράδυ του Σαββάτου, η φωτιά δεν θεωρούνταν ακόμα υπό έλεγχο, δεδομένου ότι στην πληγείσα περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι έξι μποφόρ και ήταν συχνές διάσπαρτες αναζωπυρώσεις στις καμένες δασικές και γεωργικές εκτάσεις, κυρίως στην περιοχή Φλόκα Μυτιληνιών, αλλά και στο Σιδερένιο Γεφύρι.

Από το πρωί της Κυριακής, ρίψεις νερού πάνω από τις πληγείσες εκτάσεις έκαναν ένα ελικόπτερο κι ένα «Καναντέρ», εξακολουθούσαν δε να βρίσκονται εκεί και 54 πυροσβέστες με 26 οχήματα, οκτώ εθελοντές, δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τέσσερα οχήματα εθελοντικών κλιμακίων και 65 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, η φωτιά «κύκλωσε» 5.000 - 6.000 στρέμματα. Ωστόσο, δεν κάηκαν όλα, καθώς στην περίμετρό της αυτή αρκετές εκτάσεις γλίτωσαν από τις φλόγες. Την ίδια ώρα, στην Εισαγγελία Σάμου οδηγήθηκαν την Κυριακή ο 46χρονος και ο 23χρονος γιος του που συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της μεγάλης πυρκαγιάς, καθώς ενώ ήταν σε ισχύ σχετική απαγόρευση κι έπνεαν ισχυροί άνεμοι στο νησί, έκαναν εργασίες ηλεκτροκόλλησης. Πλέον, αντιμετωπίζουν την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ