Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική στο Μέγαρο

Η μουσική συνεχίζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών. Τις επόμενες μέρες, δύο μουσικές παραστάσεις φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων.

Σήμερα 15 Ιούλη, για δεύτερη μέρα, στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει μία παράσταση αφιερωμένη στο έργο του ανατρεπτικού ποιητή Γεωργίου Σουρή. Στην παράσταση «Γεώργιος Σουρής ΤΩΡΑ» τα όρια μεταξύ λόγου και μουσικής γίνονται διαπερατά και η ποίηση του Σουρή αποδεικνύει την πικρή της επικαιρότητα.

Μουσική, σκηνοθεσία, διεύθυνση: Λευτέρης Βενιάδης. Σκηνικά - κοστούμια: Ελένη Κωνσταντάτου. Video: COM.ODD.OR. Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου. Κινησιολογία: Πατρίσια Απέργη. Ηθοποιοί: Δημήτρης Αυγουστίδης, Ερατώ Πίσση. Φωνητικό Σύνολο: Σοπράνο: Νέλη Μαυροειδή, Μέτζο: Χρυσάνθη Σπιτάδη, Βαρύτονος: Αναστάσιος Μιχάλης. Μουσικό Σύνολο: Φλάουτο: Βασιλική Λυμπέρη, Κλαρινέτο: Κώστας Τζέκος, Κρουστά: Μάριος Νικολάου, Βιόλα: Φώτης Πέζος, Κοντραμπάσο: Νίκος Τσουκαλάς. Νεανική Χορωδία Ταξιδευτές Χίου. Διδασκαλία, διεύθυνση: Κατερίνα Τσίτσα. Συνοδοί: Beata Pincetic & Χρήστος Σακελλαρίδης.

Τη σκυτάλη στις 16, 17 και 18 Ιούλη παίρνει ένα μεγάλο μιούζικαλ που παρουσιάζεται στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη». Η Καμεράτα παρουσιάζει το διασημότερο μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway, το «West Side Story», σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Αμερικανού σπεσιαλίστα του είδους John Todd (ο οποίος είχε αναλάβει τις χορογραφίες του περσινού Kiss me Kate) με μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου, ο οποίος υπογράφει και τη μετάφραση του έργου. Τα σκηνικά της παράστασης έχει αναλάβει ο γνωστός σκηνογράφος και σκηνοθέτης Πάρις Μέξης, ενώ ένα λαμπερό 30μελές επιτελείο πρωταγωνιστών θα αποτελείται από διακεκριμένους τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς.

Η Καμεράτα, σε 35μελή συμφωνική σύνθεση, θα παρουσιάσει την υπέροχη αυθεντική ενορχήστρωση του έργου, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε το 1957, με τις τελευταίες βελτιώσεις του ίδιου του Bernstein, που έγιναν κατά τη διάρκεια της θρυλικής ηχογράφησης του έργου με την Kirite Kanawa και τον J. Carreras.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ