Παρασκευή 15 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΓΑ
Απέσπασε θετική απόφαση για τη σύνταξη παραπληγικού

Σε ετοιμότητα παραμένει το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και καλεί σε σύσκεψη την άλλη Πέμπτη

Θετική απόφαση στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει τετραπληγικός, που στερήθηκε τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας, απέσπασε χτες, μετά από σειρά παρεμβάσεων για το ζήτημα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΓΑ. Εξω από τα γραφεία του ΟΓΑ, την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ, η ΣΕΑΑΝ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας ενώ αντιπροσωπεία της έθεσε το ζήτημα στη Διοίκηση, ζητώντας να παρθεί απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο.

Το πρόσχημα με το οποίο η Διοίκηση του ΟΓΑ στέρησε επίδομα και σύνταξη από τον ασφαλισμένο του, ο οποίος έχει βαριά αναπηρία (τετραπληγία), είναι το γεγονός ότι λαμβάνει 180 ευρώ το μήνα από το Επικουρικό των Ηλεκτρολόγων. Πρόκειται για μια παροχή πλήρως ανταποδοτική, για την οποία ο ασφαλισμένος έχει πληρώσει εισφορές, για τα 20 σχεδόν χρόνια που δούλεψε ως ηλεκτρολόγος. Εξάλλου, το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για το μηνιαίο κόστος των φαρμάκων του, που ξεπερνά τα 200 ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, ο ΟΓΑ σταμάτησε να καταβάλλει την κύρια σύνταξη το Μάη του 2015, ενώ πριν από δύο μήνες τού «έκοψε» και το επίδομα αναπηρίας. Μάλιστα, ο ΟΓΑ αξίωνε την επιστροφή αναδρομικά της σύνταξης και του επιδόματος, ποσό που, όπως προέκυψε από τη χτεσινή συνεδρίαση, ανέρχεται σε 212.000 ευρώ!

Η ΣΕΑΑΝ τονίζει πως θα βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να διασφαλιστεί η επαναχορήγηση σύνταξης και επιδόματος, καθώς και να διαγραφεί το υποτιθέμενο «χρέος» του ασφαλισμένου. Παράλληλα, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της, διεκδικώντας λύση σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, αλλά και για να μπει φρένο στην επίθεση που έχει θέσει στο στόχαστρο και τα επιδόματα των αναπήρων. «Κόβουν επιδόματα, συντάξεις και μισθούς, μας πάνε στον Καιάδα όλους καρφωτούς», κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος Αθήνας. Τη συμπαράστασή της στην κινητοποίηση και στα αιτήματά της μετέφερε η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΓΑ, Γιώτα Κίτσιου, τονίζοντας πως οι δημόσιοι υπάλληλοι, που καλούνται να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή νομοθεσία, πρέπει να πάρουν θέση στον αγώνα με σημαία τις λαϊκές ανάγκες.

  • Την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 7 μ.μ., η ΣΕΑΑΝ καλεί σε πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας της, στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ