Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι εκδηλώσεις για τις επόμενες μέρες

Συνεχίζονται ανά την Ελλάδα οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με το κεντρικό του σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)». Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Στη Δυτική Ελλάδα

Προφεστιβαλική εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα Σάββατο, στην Πάτρα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Παπανδρέου, με ομιλητή τον Κώστα Πελετίδη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και δήμαρχο Πατρέων. Το θέμα της ομιλίας θα είναι «Πεντάμηνα - Οκτάμηνα - Προγράμματα Voucher. Ανακύκλωση της ανεργίας ή πάλη για τη ζωή που μας αξίζει;». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ακόμα χορούς από το χορευτικό τμήμα του δήμου Πάτρας, επίδειξη παρκούρ και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ. Στο χώρο θα υπάρχουν: Περίπτερο του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών, βιβλιοπωλείο, χώροι για γκράφιτι και πινγκ πονγκ, έκθεση με θέμα «Τα πρώτα βήματα και οι πρώτες μάχες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα», ενώ θα προβάλλεται και βίντεο - αφιέρωμα στην οδοιπορία του δήμου Πατρέων.

Ακόμα, αύριο Κυριακή, στην Κεφαλονιά, γίνεται εκδήλωση στο λιμάνι της Σάμης, με ομιλία από τον Α. Βαλεντή, στέλεχος του ΚΚΕ, θεατρικό από ομάδα της ΚΝΕ και επίδειξη χορού από τοπικό χορευτικό σύλλογο.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνει και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο: Στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής, παρουσίαση του βιβλίου του Μ. Αναστασιάδη «Πολεμώντας για τη λευτεριά», από τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιούλη:

-- Διήμερο δράσης στην πλατεία Ευόσμου και στην πλατεία Επταλόφου με τίτλο «Κλώτσα την μπάλα και όχι τη ζωή σου, πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

-- Διήμερο δράσης στο στρατόπεδο Στρεμπενιώτη με τίτλο «Αθλητισμός vs ναρκωτικά».

Τρίτη 19 Ιούλη: Καλαμαριά - Πεζόδρομος, στις 19.00, εκδήλωση - συζήτηση για το Προσφυγικό. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Στην Κρήτη

Δεύτερη μέρα σήμερα, για το διήμερο Εργατικό Φεστιβάλ που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Εργαζομένων της ΚΝΕ στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 8 μ.μ., στον Καράβολα (έναντι Τάλως). Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «Συμβιβασμός και υποταγή ή οργάνωση και αντεπίθεση; Το πραγματικό δίλημμα για τη νεολαία!» και λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ