Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες αλλαγές στην ΚΥΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Τροποποιήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) που αφορά τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΑμεΑ αποφάσισε η κυβέρνηση, ενισχύοντας παραπέρα την αγωνία των γονιών που έτσι κι αλλιώς έχουν δημιουργήσει οι αλλαγές που επέβαλε στην υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας. Ετσι, αφού μείωσε το κονδύλι που θα δοθεί την επόμενη σχολική χρονιά για τη λειτουργία του προγράμματος, αφού αποφάσισε να δίνει την επιδότηση (voucher) απευθείας στον γονέα και όχι στις δομές, αφήνοντας έτσι στον αέρα τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οι οποίοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εν λόγω χρηματοδότηση, επιτείνει τη σύγχυση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, «η ΕΕΤΑΑ δύναται, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιου για τα θέματα ΕΣΠΑ, να χορηγήσει πρόσθετα voucher συνολικής αξίας ίσης με τη διαφορά της αξίας των voucher που θα ενεργοποιηθούν μέχρι την 1η Οκτώβρη 2016 και του ύψους του προϋπολογισμού όπως αυτός προσδιορίζεται στην Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τους δυνητικά ωφελούμενους». Παραδέχεται δηλαδή η κυβέρνηση αυτό που επεσήμαναν από την αρχή πολλοί φορείς και εργαζόμενοι, ότι ο νέος τρόπος χορήγησης του επιδόματος ενδέχεται να αφήσει εκτός παιδικών σταθμών άτομα που έχουν λάβει το περιβόητο voucher, στην περίπτωση που δεν βρουν δομή να τους φιλοξενήσει. Η κυβέρνηση παίζει με την αγωνία των γονιών ότι μπορεί και να δοθούν πρόσθετα voucher αν δεν χρησιμοποιηθούν όσα προβλεφθούν μέχρι την 1η Οκτώβρη, κάνοντας ουσιαστικά εμπόριο ελπίδας και στον ευαίσθητο τομέα της Προσχολικής Αγωγής. Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στη δυσλειτουργία της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων, καθώς είχε μπλοκάρει το σύστημα.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, στους δικαιούχους της επιδότησης περιλαμβάνονται και οι άντρες χήροι, το δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο ισοδύναμο έγγραφο, ενώ κάθε δομή μπορεί να δεχτεί αριθμό ωφελουμένων με voucher ίσο με τον αριθμό θέσεων της συνολικής δυναμικότητάς της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ