Τρίτη 19 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOOR ONE»
Κρίθηκαν αθώοι οι 17 από τους 32

Αθώοι κρίθηκαν οι 17 από τους 32 κατηγορούμενους στην υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor Οne», σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν δύο Ελληνες, οι Γ. Μπουρδούβαλης, ναυλομεσίτης στο Ντουμπάι, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για τη μίσθωση του «Noor 1» και το ταξίδι του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα και ο εφοπλιστής Ευθ. Γιαννουσάκης, στη βίλα του οποίου, στη Φιλοθέη, είχαν βρεθεί 500 κιλά ναρκωτικών, ως απλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι παραπάνω κρίθηκαν επίσης ένοχοι για διαμετακόμιση, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών. Τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής κρίθηκαν επίσης ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο βασικός κατηγορούμενος και πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας, Αιμ. Κοτσώνης, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση ναρκωτικών, όπως επίσης και οι Π. Φάρος και Β. Κουρούβανης. Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν καταδικάστηκε ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Π. Καλαφάτης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, με εξαίρεση έναν Ιρανό, ο οποίος φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ