Κυριακή 5 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σουμέλα Τριανταφυλλίδου
Σουμέλα Τριανταφυλλίδου
Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μητέρας μου ΕΥΛΑΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 500.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Μενιδίου.

Γαλήνη Ελευθεριάδου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΒΑΡΕΤΟΥ. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία, μεταλλουργός και συνδικαλιστής για 40 χρόνια, ταλαιπωρημένος στη ζωή του, συμμετείχε στους αγώνες του λαού ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Καίτη Αβάρετου

* * *

Φωτ.

Στις 4 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΑΚΟΥ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σοφία Λιάκου προσφέρει 30.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 5 Αυγούστου, συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου και μητέρας ΚΙΚΙΤΣΑΣ Η. ΜΠΟΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, από τη Νέα Ηρακλίτσα Καβάλας. Γαλουχημένη με τις προοδευτικές ιδέες του σοσιαλιστικού καθεστώτος της πρώην ΣΕ, έμεινε αταλάντευτη αγωνίστρια για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Ηλίας Μπόλος προσφέρει 20.000 δρχ. στην ΚΟ Καβάλας.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μου και από τη ζωή ο αγαπημένος σύζυγός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΣΗΣ (Ξάνθος), στέλεχος του ΚΚΕ.

Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Είναι πάντα στη σκέψη μου.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟ Μαγνησίας.

Ευαγγελία Γούση - Ξάνθου

* * *

Φωτ.

Την περασμένη Κυριακή, 29 Ιούλη, συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΑΜΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Συνταξιούχων Αχαρνών, 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», και 10.000 δρχ. στον «902».

Η γυναίκα του Αθηνά Τσιάμη

Τα παιδιά του

Τα αδέρφια του Ολγα και Γιώργος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδερφού μας ΝΙΚΟΥ ΟΤΑΠΑΣΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εργατών Δήμου Καλλιθέας, 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Στέφανου Οταπασίδη

* * *

Φωτ.

Στις 9 Αυγούστου κλείνουν 24 χρόνια από τότε που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας και αξέχαστο σύντροφό μου και πατέρα ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΗΤΡΟΓΩΓΟ. Πολλά τα χρόνια της απουσίας, όμως νομίζουμε πως «έφυγε» χτες και ο πόνος παραμένει μεγάλος.

Στην Κατοχή, φοιτητής, ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ στην Καρδίτσα, την πόλη όπου γεννήθηκε. Μετά την Απελευθέρωση, έζησε αρκετά χρόνια στις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, εντάχθηκε στην προδικτατορική ΕΔΑ και ήταν μέλος της ΕΠ για χρόνια. Παράλληλα, ως λογιστής, ήταν μέλος του Συνδικάτου Λογιστών Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ ως το τέλος της ζωής του.

Νίκος Οταπασίδης
Νίκος Οταπασίδης
Με το πραξικόπημα του 1967, διέφυγε τη σύλληψη και αναγκάστηκε να περάσει στην παρανομία. Τότε έπαθε δύο φορές έμφραγμα και τελικά οδηγήθηκε στον τάφο.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Μάγδα

Τα παιδιά του Πάνος και Αστέριος

* * *

Στις 4 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το «χαμό» του πολυαγαπημένου μας θείου ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΡΑΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από το Πλωμάρι Λέσβου. Γεννήθηκε το 1909 στο Αδραμήτι της Μικράς Ασίας. Ηρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του και το 1928 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πριν από τον πόλεμο του '40, ήταν ταμίας της ΟΕΝΟ, σε δύσκολους καιρούς, όταν πρόεδρός της ήταν ο Αντώνης Αμπατιέλος.

Στην Κατοχή, εντάχθηκε στο ΕΑΝ. Μετά την Απελευθέρωση εξορίστηκε στο Μακρονήσι, στα Γιούρα και αργότερα στο Λακκί της Λέρου. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΑ στο Νομό Λέσβου το 1958 και το 1961.

Αγαπητός για το ήθος του από όλους τους συντοπίτες του, οι οποίοι τον τίμησαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς τον δυο φορές πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Πλωμαρίου.

Ηταν μέλος της ΚΟΒ Πλωμαρίου ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 40.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλωμαρίου.

Μαρία και Γιώργος Βασίλαρος

Παναγιώτης, Βαγγέλης, Μαρία Ανδρή

Γιάννης Γούσης
Γιάννης Γούσης
Αντώνης Ραφτέλης

* * *

Στη μνήμη των θείων μου ΘΑΝΑΣΗ και ΠΕΤΡΟΥ ΖΗΚΟΣΤΑΘΗ, με τη συμπλήρωση 54 χρόνων από τη θυσία τους, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας, 20.000 δρχ.

Ερσαλία Σιαμπαλή

* * *

Ο Παναγιώτης Πολυχρόνης προσφέρει στο ΚΚΕ 100.000 δρχ., στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του λαού.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΙΩΡΓΟΥ και ΚΑΤΙΝΑΣ ΤΕΚΤΟΝΟΠΟΥΛΟΥ και του αδερφού μας ΔΙΑΜΑΝΤΗ από την Κατερίνη, ο οποίος Αετόπουλο στην Κατοχή, πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στον απελευθερωτικό αγώνα, προσφέρω 50.000 δρχ. στην ΚΟ Κατερίνης και 50.000 δρχ. στην ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευαγγελία Τεντζιογλίδου, σύζυγος Νικόλαου Τεντζιογλίδη (νομάρχη)

* * *

Φωτ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΛΥΣΣΑΝΔΡΟΣ ΠΑΤΙΣΤΕΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μάνης, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Αννα Πατιστέα

Οι κόρες του Νίκη, Βαγγελιώ

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα μου ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Ηταν πιστός στα ιδανικά του κόμματός του και αγαπητός στο περιβάλλον του.

Στη μνήμη του προσφέρω 50.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Βυζαντίου, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

Αλέκος Καλπακίδης

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Βυζαντίου.

Στάθης Τριανταφυλλίδης

* * *

Εφυγε από κοντά μας και από τη ζωή ο αγωνιστής ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΤΟΥΝΗΣ από τον Ανω Παρακάλαμο. Ενας αγωνιστής, που σε σκλάβωνε με το γέλιο και την πειθώ του. Γεύτηκε τα πάνδεινα από τους φασίστες. Εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, αλλά άντεξε με βαθιά ριζωμένο μέσα του το ΚΚΕ και έδειξε στους βασανιστές του πως κάθε κομμουνιστής αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή και δίκαιη για τους λαούς.

Μπάμπης Τσιάμης
Μπάμπης Τσιάμης
Στη μνήμη του, η Οργάνωση της περιοχής του προσφέρει στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΝΕ Ιωαννίνων, 5.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Νικ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ γεννήθηκε στη Λίμνη Εύβοιας το 1905.

Πέθανε το 1966.

Εφηβος έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η δικτατορία του Μεταξά τον έστειλε εξορία και στην Κατοχή ήταν στέλεχος της Εθνικής Αντίστασης στις πολιτικές οργανώσεις.

Μετά τη Βάρκιζα, γνώρισε διωγμούς, φυλακές και εξορίες. Υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή, συζύγου και πατέρα.

Στην άσβεστη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που κατάγονταν από τη Λίμνη, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Λίμνης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Σοφία Παπανικολάου

* * *

Φωτ.

Στις 13 Ιούνη 2001 πέθανε ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ από την Κλεισούρα. Αγωνίστηκε για την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και το σοσιαλισμό από τις γραμμές του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δόξα - Παπάφη, της οποίας ήταν μέλος, 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Οι κόρες του Βασιλική - Φωτεινή

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π. προσφέρουν στο ΚΚΕ 40.000 δρχ.

* * *

φΩΤ,

Πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας ο συνάδελφός μας ΣΤΑΘΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για 15 χρόνια, ήταν μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πάτρας. Ο θάνατός του άφησε δυσαναπλήρωτο κενό. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος του, την τιμιότητά του και ως έναν αταλάντευτο ταξικό συνδικαλιστή.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ Πάτρας και Περιχώρων

* * *

Στις 12 Ιούλη 2001 πέθανε ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΥΤΡΗΣ, αδελφός του Φραγγούλη Φουτρή, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς το 1944.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ Μαρία Ζουμπουλάκη 15.000 δρχ., Ειρήνη Μακαρούνη 10.000 δρχ.

***

Φωτ. 6

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων γονιών μου ΒΑΣΙΛΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, των αδελφών μου ΣΑΒΒΑ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, των εξαδέλφων μου ΗΡΑΚΛΗ και ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, του πρώτου συζύγου μου ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, καθώς και στη μνήμη του δεύτερου συζύγου μου ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προσφέρω 40.000 δρχ. στην ΚΟΒ «Αγ. Αθανασίου» Θεσσαλονίκης.

Γεωργία Αρβανιτίδου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ