Τετάρτη 20 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Πλούσιο συνεχίζει να είναι το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και γι' αυτή τη βδομάδα. Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα, Τετάρτη 20 και αύριο Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 21.30, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στις πολιτιστικές δράσεις, που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σήμερα, θα παρουσιαστεί το ρεσιτάλ Οmicron 3. Συμμετέχουν η Μυρτώ Μωραΐτου (βιολί), Γιώργος Σκριβάνος (φλάουτο) και Αlessandro Soccorsi (πιάνο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις των Franz Doppler, Piotr I. Tchaikovsky, Jacques Ibert, Ernest Bloch και Nino Rota.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου με έργα των: B. Martinu & F. Mendelssohn. Συμμετέχει το «Οκτέτο Εγχόρδων» του Δημοτικού Ωδείου. Συμμετέχουν Γ. Μαυρίδης, Μ. Σαφάροβα, Βλ. Ιβάνωφ, Ν. Μαυρίδης (βιολί), Π. Σμαγκούλοβ, Σβ. Χμούροβα (βιόλα), Γ. Μπεσσόνοβ, Μ. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο) και Β. Καραπετιάν (κοντραμπάσο).

Την Παρασκευή 22 Ιούλη, στις 21.30, στο χώρο του Αρχαίου Ωδείου, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση σύγχρονου χορού «3 mountains not to climb», του Σπύρου Κουβαρά και της ομάδας Synthesis 748 από το Παρίσι που κάνει στην Πάτρα την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα. Μια παράσταση για τρία σώματα, μουσική και δεκατέσσερα αντικείμενα.

Το Σάββατο 23 Ιούλη, στις 21.30, στο Αρχαίο Ωδείο, θα παρουσιαστούν μουσικές και τραγούδια από την Νότια Ιταλία, μέσα από τα οποία το κοινό θα συναντήσει την παράδοση της περιοχής. Το συγκρότημα Discanto Siculo θα μας ξεναγήσει σε τραγούδια του ιταλικού νότου και τα οποία θα ακουστούν συνοδεία παραδοσιακών οργάνων (γκάιντα, tammorra, τύμπανα, και friscaletti φλάουτο a paro, marranzano, οκαρινα, φτιαγμένα από τον δάσκαλο Gemino Scaglitta Cala.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ