Σάββατο 23 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Πάρκα για το λαό, με ευθύνη και μόνιμο προσωπικό

Eurokinissi

Τη δαπάνη του ποσού των δύο εκατομμυρίων ευρώ, για επισκευή και αποκατάσταση εγκαταστάσεων αλλά και για εργασίες συντήρησης πρασίνου και υποδομών στα τρία πάρκα που έχει υπ' ευθύνη της η Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισε προχτές το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην τοποθέτησή της, η Αλ. Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ, τόνισε πως «τα πάρκα πρέπει να συντηρούνται. Η διαφωνία μας είναι στο γεγονός ότι - όπως θεωρούμε - φέρνετε κάποια ποσά απλά για να τα φέρετε. Το τεκμηριώνουμε και στο γεγονός της εισήγησης, αλλά και γιατί λείπει ένα βασικό στοιχείο. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου για το Πεδίο του Αρεως, η εικόνα που ήρθε από τους κατοίκους, αλλά και αυτή που είδαμε εμείς, ήταν ότι βρίσκεται σε εγκατάλειψη. Εχουμε έναν προβληματισμό. Εχουν δαπανηθεί τόσα χρήματα, η απόδοση αυτών που έχουν αναλάβει το Πεδίο του Αρεως και, κατά τη γνώμη μας, υπάρχει ευθύνη και στην Περιφέρεια, αν σε αυτή την εισήγηση υπήρχε στοιχειωδώς μία αυτοκριτική, κριτική και καταλογισμός ευθυνών γι' αυτή την κατάσταση, θα το βλέπαμε και με άλλο μάτι. Δηλαδή, έχουμε πληρώσει τόσα λεφτά για ένα χρόνο και το πάρκο είναι σε εγκατάλειψη. Το εξάμηνο που έχουν πληρωθεί αυτοί για να κάνουν κάποιες δουλειές, δεν πρέπει να απολογηθούν για το τίποτα; Διότι αυτό έχουν κάνει. Τίποτα. Πρέπει να έρθει και μία ευθύνη αυτών που έρχονται και αναλαμβάνουν και πληρώνονται για να περπατάει ο κάτοικος της Αττικής στο πάρκο και να το απολαμβάνει, όπως όλοι λέμε εδώ».

Παράλληλα, στάθηκε στις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων που ασχολούνται με τα πάρκα. «Φυσικά και με την πρόθεση και με την εικόνα που έρχεται ο διαγωνισμός, φαίνεται ότι δεν πρόκειται να υπάρχει μόνιμο προσωπικό, είναι ένας δρόμος που δείχνει πού πάνε τα πράγματα. Πέρα από τους νόμους και τις απαγορεύσεις, είναι μία ανάγκη. Δεν μπορεί να συντηρηθεί ένα πάρκο χωρίς μόνιμο ενδιαφέρον και μόνιμο προσωπικό. Αυτό το αποδεικνύει και η παρούσα κατάσταση, γιατί το Πεδίο του Αρεως έχει τα κακά του χάλια».

Σημείωσε, επίσης, πως «ούτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υπάρχει, ούτε έλεγχος θα γίνει, ούτε πώς θα προχωρήσει. Είναι ένα ποσό, θα γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός, όποτε τελειώσει, είναι και χρονοβόρος, θα τα πάρει σε τρία χρόνια και το πάρκο είναι σε αυτή την κατάσταση».

Καταλήγοντας, η Αλ. Μπαλού τόνισε πως «θεωρούμε ότι από αυτές τις εισηγήσεις και από τη συγκεκριμένη πρακτική που υπάρχει, από την πραγματικότητα, τη ζωή που λέτε εσείς, δεν μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε εμπιστοσύνη ότι τα ποσά και το περιεχόμενο αντιστοιχούν σε πραγματικές προθέσεις. Γι' αυτό το καταψηφίζουμε, γιατί θεωρούμε ότι ο τρόπος που τα δίνετε και όπως προχωρά η ευθύνη μέχρι σήμερα, δείχνει ότι πραγματικά δεν φροντίζετε για το Πεδίο του Αρεως. Απαιτούμε διαφορετική στάση, ευθύνες, καταλογισμό, ταχύτητα στο να υπάρχει πάρκο που να περπατάμε και να το απολαμβάνουμε. Συμβολικά διαμαρτυρόμενοι, δεν ψηφίζουμε τις προτάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ