Τρίτη 26 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Σε κινητοποιήσεις σήμερα, αύριο και μεθαύριο

Eurokinissi

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι μικρομεσαίοι αγρότες, με οργανωτές τους Συλλόγους τους κατά περιοχή, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που συνεδρίασε στις 9 Ιούλη στη Βέροια με θέμα τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς και το πρόγραμμα δράσης.

Εκεί αποφασίστηκε να οργανωθεί αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη Ιούλη, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν κινητοποιήσεις σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ανάλογα και με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή. Ακόμα, αποφασίστηκε στα μέσα Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί μαζική πανελλαδική σύσκεψη Μπλόκων, Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων, η οποία να αποφασίσει το πλαίσιο δράσης, την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό της αγωνιστικής δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, την Πέμπτη 28 Ιούλη, διοργανώνεται κινητοποίηση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, ύστερα από κάλεσμα του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηλείας, ενώ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας διοργανώνει αγωνιστική κινητοποίηση την Τετάρτη 27 Ιούλη στις 9 π.μ., μπροστά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Ποταμό.

Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Αρτας σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Πρέβεζας και με αγροτικούς συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα της Ηπείρου, διοργανώνουν κινητοποίηση την Πέμπτη 28 Ιούλη στα γραφεία του ΕΛΓΑ στα Γιάννενα στις 12 το μεσημέρι. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. από το χώρο που βρίσκεται πίσω από το πρώην «Ράδιο Κορασίδη».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αστακού καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Πέμπτη 28 Ιούλη στις 10.30 π.μ. στον Κόμβο Κουβαρά, που βρίσκεται μεταξύ Αγρινίου και Αμφιλοχίας.

Ακόμα, οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου (Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου) καλούν σε κινητοποίηση στην Τρίπολη, την Παρασκευή 29 Ιούλη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του ΟΓΑ.

Την ίδια μέρα, στις 10.30 το πρωί, σε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, καλούν η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου των Καστανεών και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ