Τετάρτη 27 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Καταγγέλλει όργιο απολύσεων σε σχολεία

Οργιο απολύσεων εκπαιδευτικών από ιδιωτικά σχολεία καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς), επισημαίνοντας με ανακοίνωσή της τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ.

Μεταξύ άλλων η ΑΣΚ σημειώνει: «Κατά τις πρώτες μέρες του Ιουλίου δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες για επικείμενες απολύσεις στο Κολλέγιο Αθηνών, καθώς και για απολύσεις συναδέλφων, απλήρωτων επί μήνες μάλιστα, στη Λάρισα (Σχολή Καραβάνα) και στην Κόρινθο (Αριστοτέλειο)». Και ακολούθως σχολιάζει:

«Δεν πρόκειται, βέβαια, για κεραυνό εν αιθρία. Ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο που είχαμε παρακολουθήσει και πέρυσι, όταν συνάδελφοι, πολλοί εξ αυτών με πολυετή υπηρεσία, απολύθηκαν χωρίς αιτιολόγηση, μέσα στο πλαίσιο που διαμόρφωσε ο νόμος Αρβανιτόπουλου του 2014, ο ίδιος νόμος που έχουν διατηρήσει στο ακέραιο δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα. Ενίοτε, οι απολύσεις συνοδεύονται, βέβαια, από την επίκληση "οικονομικών αναγκών του σχολείου", που ιδιαίτερα για κάποια μεγάλα σχολεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι φύλλο συκής για την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν οι διευθύνσεις τους.

Κεραυνός εν αιθρία δεν είναι, επίσης, η στάση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ. Δημοσιοποιούνται και καταγγέλλονται από την Ομοσπονδία οι απολύσεις, η ηγεσία της, όμως, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την υπονόμευση της αγωνιστικής διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά. Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ καλλιέργησε ελπίδες για αλλαγή του νόμου Αρβανιτόπουλου ήδη από την άνοιξη του 2015 (ν/σ Μπαλτά) με επανάληψη του έργου την άνοιξη του 2016 (άρθρο 40 στο ν/σ Φίλη). Και οι δύο αυτοί κύριοι, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, είχαν τις καλύτερες των προθέσεων να νομοθετήσουν εναντίον των αδικαιολόγητων απολύσεων, αλλά στην πρώτη περίπτωση δεν κατατέθηκε ποτέ το ν/σ, ενώ στη δεύτερη κατατέθηκε, χωρίς, βέβαια, το άρθρο που αφορούσε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Αν το 2015 η "απόπειρα" Μπαλτά παραπλάνησε τους καλόπιστους, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη νέα "απόπειρα" Φίλη, που κατέληξε στα βράχια και στις νέες καταγγελίες συμβάσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ολη η παραφιλολογία για καλή ΕΕ και κακό ΔΝΤ, καλό υπουργό και κακούς σχολάρχες μόνο θυμηδία θα προκαλούσε, πλέον, αν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες μέχρι το τέλος του Αυγούστου, εκπαιδευτικοί δεν βίωναν το φάσμα της ανεργίας μετά την απόλυσή τους.

Συνάδελφοι, τα ψέματα τελείωσαν. Η λογική της ανάθεσης σε πολιτικούς σωτήρες έχει απροκάλυπτα χρεοκοπήσει.

Συνάδελφε, η λογική της αναζήτησης ατομικής σωτηρίας για να μην είσαι ο επόμενος απολυμένος είναι η βέβαιη οδός προς την απόλυση και το πετσόκομμα των δικαιωμάτων σου, γενικότερα.

Μόνο οργάνωση και αγώνας μπορεί να κόψει την όρεξη ΕΕ, κυβέρνησης και εργοδοτών για τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας. Σε αυτόν τον αγώνα σε καλεί το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ