Τετάρτη 27 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ALUMINOX»
Τρομοκρατική απόλυση καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής

Σχεδιασμένη, παράνομη και τρομοκρατική χαρακτηρίζει την απόλυση εργαζομένου από την εταιρεία «ALUMINOX» το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και απορρίπτει τη δικαιολογία της εργοδοσίας ότι «δεν έχει δουλειά το εργοστάσιο».

Οπως καταγγέλλει, η εργοδοσία μεθόδευε από καιρό την απόλυση του Θ. Λ., ο οποίος, «δραστήριο μέλος του σωματείου μας, όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στη συσπείρωση και οργάνωση των συναδέλφων του στο κλαδικό συνδικάτο, στη συμμετοχή τους στους αγώνες της προηγούμενης περιόδου ενάντια στην ψήφιση των αντιασφαλιστικών και φορολογικών νόμων, αλλά και για να μπει τέρμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις καθυστερήσεις πληρωμών και στα χρωστούμενα προηγούμενων μηνών και χρόνων, που συστηματικά η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει, παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών, που υποχρέωνε τους εργάτες να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και υπερωριακά Σάββατα - Κυριακές και αργίες».

Μάλιστα, σημειώνει πως στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι «η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, η μείωση των μισθών, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, των ειδικοτήτων κ.λπ.». Γι' αυτό και η συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς και άλλες του κλάδου Μετάλλου «εξαπολύουν "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις"» εναντίον πρωτοπόρων εργατών. Εξάλλου, «το φθινόπωρο ετοιμάζεται νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας», τονίζει το Συνδικάτο και απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απόλυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ